Taşeron işçiler 3 Mart 2018 tarihi itibari ile sınavlara girmeye başladılar. Kadroya geçiş sürecinde taşeron işçiler 22 Mart'a kadar kadro sınavına girecekler. Peki taşeron işçileri sınavdan sonra ne bekliyor? İşte sınav soruları ve taşerona kadro hakkında detaylar...

SINAV SORULARI NASIL OLACAK?

Kadro sınavı, kurumların kendi içerisinde yapılacağı için sorular da halen bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak.

Sınav soruları işçilerin iş alanlarından seçilecek. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek. 50 puanın altında kalan işçilere kadro verilmeyecek. Aynı şekilde sözlü veya uygulamalı sınavları geçemeyenler de kadroya alınmayacak. Sınavın yazılı ve sözlü şeklinde yapılması halinde, işçinin yazılı sınavdan en az 50 puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması gerekecek. Sınavı geçen veya geçemeyen işçilerin isimleri yine internetten yayımlanacak, tebligat gönderilmeyecek.
taseron-son-durum

TAŞERON SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın taşeron düzenlemesi için oluşturduğu "ww.altisveren.org" internet sitesinde yer alan takvime göre taşeron sınav sonuçlarının 27 Mart - 31 Mart 2018 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

TAŞERONA KADRO SINAVI SONRASI NE OLACAK?

Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

TAŞERONDA MARKA AYRIMI

Şimşek TBMM'de yaptığı açıklamada, “Belediye ve KİT'lerde Doblo ve Fluence göre, kiralama maliyeti yüzde 40 fazla olan Audi ve Passat marka araç kullanan şoförler, kadroya alınmadı” dedi ve şunları söyledi:

“Devlette böyle bir şeyin olabilmesini kabullenebilmemiz mümkün değil. Şoförler sürecekleri araçları kendileri seçmiyor. Bir kısmı Doblo, bir kısmı Renault, bir kısmı da Passat ve Audi kullanıyor. Aynı şekilde adli suçlardan 10-15 yıl önce ceza alan vatandaşlar da var. Mahkemelerden memnu hakların iade hakkını almış ama kadroya alınmıyorlar. İlave bir düzenleme yapılarak mağduriyetler giderilmeli. Araç kiralama şirketlerindekilerin mağduriyeti giderilmeli, hem de adli suçlardan sabıkası olanlar kadroya alınmalı”