Bir milyon civarında işçinin kadroya geçmek için gözünü diktiği taşeron sınavları ne zaman tüm kurumlarca tamamlanacak, taşeron sınavında hangi konulardan sorular sorulacak ve taşeron sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak soruları merak konusu oluyor. Taşeron işçiler 3 Mart 2018 tarihi itibari ile sınavlara girmeye başladılar. Kadroya geçiş sürecinde taşeron işçiler 22 Mart’a kadar kadro sınavına girecekler. Yani taşeron sınavları mart sonuna kadar tamamlanmış olacak.

TAŞERON SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın taşeron düzenlemesi için oluşturduğu “ww.altisveren.org” internet sitesinde yer alan takvime göre taşeron sınav sonuçlarının 27 Mart – 31 Mart 2018 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

taseron-1_16_9_1519198171

TAŞERON SINAVI SORULARI MERAK KONUSU...

Sınav soruları işçilerin iş alanlarından seçilecek. Yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak gerekecek. 50 puanın altında kalan işçilere kadro verilmeyecek. Aynı şekilde sözlü veya uygulamalı sınavları geçemeyenler de kadroya alınmayacak. Sınavın yazılı ve sözlü şeklinde yapılması halinde, işçinin yazılı sınavdan en az 50 puan alması, sözlü sınavda da başarılı bulunması gerekecek. Sınavı geçen veya geçemeyen işçilerin isimleri yine internetten yayımlanacak, tebligat gönderilmeyecek.

İŞÇİLER SINAVLAR SONRASINDA NELER YAPACAK?

Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan’a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.