Sozcu.com.tr olarak Bodrum'un en çok ziyaret edilen 2 adet beach yetkilisi ile konuştuk. Bunlardan birincisi Magi Beach, ikincisi de Moon Beach... Firma yetkilileri 2018 yılı fiyatlarının geçen yıla oranla daha fazla olacağını ve bunun en büyük sebebinin ise dolar ve eurodaki, artıştan kaynaklandığı söylüyorlar. 'Nasıl yani' diyeceksiniz... Bodrum'daki beachlerin bir çoğunun kiralık olduğunu ve bu kiraların da dolar üzerinden fiyatlandırıldığını belirten yetkililer doların geçen yıla oranla çok fazla arttığını ve bu artışın da kiralara birebir yansıdığını söylüyor. Beach sahipleri de çareyi menü ve beach girişi fiyatlarını arttırarak bulduklarını söylüyor.

24nisanbodrumgraf

PERSONEL VE KİRA FİYATLARI ÇOK FAZLA ARTTI


Personel ve kira fiyatlarının geçen yıla oranla çok fazla arttığını söyleyen Moon Beach sahibi Erkan Ünal sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamasında, "Biz kiralarımızı dolar üzerinden ödüyoruz. Geçen yılın dolar kuru ile şimdiki dolar kuru arasında çok fark var. Bu sebeple de menü ve beach girişlerinde bir fiyat artışı yaptık. Ayrıca Bodrum'da personel çalıştırmak da bir külfet. Burası gerçekten her anlamda çok pahalı." ifadelerini kullandı.

2017 50 TL, 2018 70 TL


Geçen yıl beach giriş fiyatının 50 TL olduğunu ancak bu yıl 70 TL olacağını söyleyen Ünal, "Dolar ve eurodaki artış bizi menü fiyatlarına ye ve beach giriş fiyatlarına zam yapmaya itti. Geçen yıl 50 TL olan giriş fiyatımız şimdi 70 TL oldu. Hamburger 35 TL'idi. Şimdi 40 TL oldu." şeklinde konuştu.

VERGİLER ÇOK AĞIR


Diğer bir işletme ise Magi Beach burada da fiyat konusunda durum hemen hemen aynı. Magi Beach yetkilisi Gökan Öztürk sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Ödediğimiz vergiler çok ağır. Kiralar yine öyle. Emin olun bizim kazancımızda hiçbir şey değişmiyor. Aldığımız paranın bir kısmını kiraya bir kısmını personele bir kısmını da vergilere ayırıyoruz." dedi.

MAKARNADA KAR DAHA ÇOK


Et ve Et ürünlerinin olduğu yemeklerden kar edemediklerini de dile getiren Öztürk, "Biz hamburger ve et gibi ürünlerden asla kâr edemiyoruz. Bizim için keşke herkes makarna yese. Makarna'da kâr daha çok." dedi.