Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), açtığı yüksek hızlı tren ihalesinde en uygun teklifi vermiş olan Siemens ile on adet Velaro yüksek hızlı tren için sözleşme imzaladı. Sözleşme bedeli yaklaşık 340 milyon euro olup, üç yıl süreyle trenlerin bakım, onarım ve temizlik işlerini de içeriyor. Bu sözleşme ile Türkiye Velaro filosundaki tren sayısı 17’ye çıkacak.

9 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR


Konuyla ilgili görüş bildiren Siemens Ulaşım Sistemleri Bölümü CEO’su Sabrina Soussan, “Velaro ailemiz büyümeye ve eşsiz başarı hikayesinde yeni sayfalar açmaya devam etmektedir. Velaro, kapasitesi ve konforu sayesinde, yüksek hızlı trenler için bir kıstas olmayı sürdürmektedir. Tren, tüm güçlü özelliklerini Türkiye’de tam olarak kullanabilmektedir ve bunu halihazırda günlük işletimde kanıtlamıştır. Amiral gemisi konumundaki bu trenimiz, burada yüzde 99 emre amadelik oranı ile çalışmaktadır” ifadelerini kullandı.

Uluslararası pazar için geliştirilen Velaro trenleri ve şu anda İspanya, Fransa, Almanya, İngiltere, Belçika, Rusya, Çin, Türkiye ve en son olarak da Hollanda'da faaliyet gösteriyor.

ŞUBAT AYINDA GÖRÜŞMÜŞLERDİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen şubat ayında Siemens CEO'su Joe Kaeser’i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etmişti. TCDD 2013 yılında Siemens’ten yedi adet hızlı tren seti almıştı. Siemens, bu satın almayla Türkiye hızlı tren pazarına girmişti.

Geçen yıl Türkiye ile Almanya'nın ilişkilerinin en gergin olduğu dönemlerden birinde Siemens Türkiye'de YEKA rüzgar enerjisi ihalesini almıştı.

İHA