Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) internet sitesi (www.egm.gov.tr) üzerinden yapılan trafik cezası sorgulama işlemleri ile birlikte güncel cezalar hakkında bilgi alınabilmesi mümkün olabilmektedir. Bunun için (https://www.egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx) sekmesindeki açılan sayfada bulunan bilgileri; sorgulama yapan kişinin, isim, soyisim, T.C. Kimlik no ve doğum yılı girildikten sonra "DOĞRULA" butonuna tıklayın. Açılacak sayfada; araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, otoparka çekilen araç sorgulama gibi seçeneklerden birine tıkladığınızda açılan sayfada istenen gerkli bilgileri girdikten sonra sorgulamanızı tamamlayabilirsiniz.

www.trafik.gov.tr internet adresinden trafik cezası sorgulama işlemlerini yapabileceğiniz bir diğer hizmet. Burada da (http://www.trafik.gov.tr/Sayfalar/trafikcezasiotopark.aspx) sekmesinde açılan sayfaya EGM üzerinden sorgulamadaki adımları takip ederek sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Ayrıca, www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden de trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İşte, trafik cezası sorgulama, plakadan trafik cezası sorgulama ve trafik cezası nereye ödenir? ile ilgili tüm bilmeniz gerekenler, ayrıntılarıyla haberimizde.

E DEVLET ÜZERİNDEN TRAFİK BORCU SORGULAMA

www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra “E- Hizmetler” bölümünden (https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-arac-plakasina-yazilan-ceza-sorgulama) sekmesine tıklayın. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra son 1 yıl içerisinde adınıza tescil edilmiş bir plakaya yazılmış trafik cezası olup olmadığını görebilirsiniz. Trafik cezanız varsa aşağıdaki bilgilere ulaşabilirsiniz;

T.C Kimlik No., araç plakası, cezanın yazıldığı il, cezanın yazıldığı ilçe, cezanın yazıldığı tam tarih, cezanın yazıldığı saat ve toplam yazılan ceza tutarı gibi...

Eğer son 1 yıl içerisinde araç plakanıza yazılmış herhangi bir ceza bulunmuyorsa, ekranda “Son bir yıl içerisinde adınıza kayıtlı araç plakasına yazılan herhangi bir ceza bulunamadı.” ibaresi çıkacaktır.

[old_news_related_template title="Araç haciz sorgulama işlemi nasıl yapılır? Yakalama emri sorgulama..." desc="Genelde ikinci el araç piyasasındaki dolandırıcılıkların önüne geçmek adına araç haciz sorgulama, araç rehin sorgulama ve araç tedbir sorgulama işlemlerini kesinlikle yapmanız gerekiyor. Araç üzerinde herhangi bir yasal işlem olup olmadığını E-Devlet Kapısı üzerinden öğrenebilirsiniz. Araç haciz sorgulama işlemi nasıl yapılır? Araç yakalama emri sorgulama hakkında detaylar haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/otomobil-arac-haciz-sorgulama-iha_16_9_1523864568.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/arac-haciz-sorgulama-islemi-nasil-yapilir-yakalama-emri-sorgulama-2352844/"]
TRAFİK CEZASI NEREYE ÖDENİR?

- Plakanıza yazılan trafik cezası borçlarınızı vergi daireleri, banka şubeleri ve PTT şubeleri üzerinden,
- Gelir İdaresinin (İnternet Vergi Dairesi üzerinden) anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları ile,

- Bankaların online şubeleri veya cep şubeleri yoluyla ödemenizi yapabilirsiniz.

Trafik cezasını erken ödemeniz halinde %25 indirim uygulandığını unutmayın. Trafik cezası indirim süresi yazılan cezanın 15 gün içerisinde online ya da diğer yetkili kuruluşlar aracılığıyla ödemeniz halinde geçerli oluyor.

Trafik cezalarıyla ilgili bir diğer husus, son ödeme tarihi geçirilen trafik cezaları için gecikme zammı uygulanmasıdır. Trafik cezası gecikme zammı kapsamında mevcut cezaya geciken her ay için %5 oranında gecikme faizi uygulanır.

[old_news_related_template title="Vergi borcu sorgulama | E-Devlet'ten vergi borcu nasıl sorgulanır?" desc="Vergi borcu sorgulamasını T.C kimlik no bilgileriniz ile yapabilirsiniz. Online olarak yapılabilen sorgulamalar ile vergi borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Vergi borcu nasıl sorgulanır? Vatandaşlar vergi borcu olup olmadığını nasıl öğrenebilir? İşte merak edilenler ve detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/e-devlet-1_16_9_1518755347_16_9_1519630520_16_9_1520401639_16_9_1521538071_16_9_1522057753_16_9_1523600505.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/vergi-borcu-sorgulama-e-devletten-vergi-borcu-nasil-sorgulanir-2347527/"]

ALINAN CEZALARIN ONLİNE ÖDEMESİ KREDİ KARTSIZ YAPILIR MI?

Online olarak ceza ödemek isteyen pek çok araç sahibi için kredi kartı ile ödeme alınması sorun yaratmaktadır. Fakat online ve resmi olarak yapılacak trafik cezası ödeme işlemlerinde kredi kart dışında herhangi bir ödeme yöntemi bulunmamaktadır. Bu nedenle de kişilerin kredi kartsız bir trafik cezası ödeme işlemi yapması mümkün değildir. Konuyla ilgili işlem yapamayan kişilerin alternatif ceza ödeme sistemlerini kullanması gerekecektir. Bankaların online sistemleri aracılığı ile ceza ödeme yapılabilir. Online sistemlere kişilerin üye olması gerekir.