ABD Merkez Bankası yarın faiz kararını açıklayacak. Fed'in faiz artırmasına kesin gözüyle bakılırken ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabı üzerinden yine Fed'i hedef aldı.

Fed yetkililerine sosyal medya hesabı üzerinden seslenen Trump, "Umarım Fed'deki insanlar bir başka hata yapmadan önce Wall Street Journal'daki yazıyı okurlar. Piyasanın likiditeye hali hazırda olduğundan daha sıkışık hale gelmesine imkan vermeyin. Piyasayı hissedin, sadece anlamsız rakamlara bakmayın. İyi şanslar" ifadelerini kullandı.



Trump Fed hakkında dün de bir paylaşım yapmıştı. Trump, "Doların güçlü, enflasyonun neredeyse sıfır olduğu ve dünyanın çalkalandığı; Paris'in yandığı, Çin'in kötü durumda olduğu bir dönemde Fed'in yeni faiz artırımına gitmeyi değerlendirmesi inanılmaz" ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Fed yarın ne yapacak?" desc="ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın faiz artırması bekleniyor. Fed ABD ekonomisini soğutmak için her faiz artırdığında gelişmekte olan ülkeler olumsuz etkileniyor sıcak para (dolar) yüksek faizden cazip olarak geldiği ülkeye yani ABD'ye geri dönüyor. Bu kendi problemleri dahil Arjantin ve Türkiye Fed'in faiz adımlarından en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldı. Piyasalar faiz artışını fiyatladığı için kararın ardından dolar/TL'de önemli bir değişiklik beklenmiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/dolar-shutter_16_9_1545128034.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/fed-yarin-ne-yapacak-2802833/"]