Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Antalya’da bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında hükümete sert eleştiriler yöneltti. Hükümetin açtığı son seçim paketinden işçilere yönelik hiçbir müjde çıkmadığını, buna karşılık işçinin şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı aylardır yürüttüğü eylemleri görmezden geldiğini belirten Atalay, “Şeker özelleşmesin diye biz bağırıp duruyoruz. Çiftçinin temsilcisi TZOB’dan hiç ses duydunuz mu? Konuyu Cumhurbaşkanımıza götüreceğiz dediler, bir daha hiç sesleri çıkmadı. Hak-İş’in hiç sesini duydunuz mu?” dedi. Atalay, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın da şeker fabrikalarının satışından rahatsız olduğunu düşündüğünü, ancak siyasi karar alındığı için bir şey yapamadığını ifade etti. Atalay şöyle konuştu:


ONLARI ÖTTÜRÜRÜZ


“İşçi, memur toplanıp 1 Mayıs’ı bile ortak yapamıyoruz. Bir arada olmadığımız için bizi adam yerine koymuyorlar. Bu yüzden asgari ücrete 50 lira zam alabilmek için siyasilerin kapılarında bekliyoruz. Cumhurbaşkanı OHAL sayesinde grevlerin olmadığını patronlara söyledi de Mahmut Bey’den (Hak-İş Başkanı Mahmut Aslan) açıklama, tek bir söz duydunuz mu? Ali Bey (Memur Sen Başkanı Ali Yalçın) bir şey söyledi mi? Mahmut Bey, Ali Bey herkes bir tarafa çekmese, işçisi, memuru, çiftçisi, işsizi bir araya gelemediğimiz için hükümet bizi adam yerine koymuyor. Biz bir olsak, bir araya gelebilsek şekeri de satamazlar, bizi de adam yerine koyarlar. Bir olabilsek tabiri caizse onları öttürürüz.”

100 BİN İMZAYI 2 SAATTE TOPLARIZ


Başkan Atalay, hükümetin oy toplamak için imar affı getirdiğini, emekliye bayram ikramiyesi verdiğini de hatırlatırken, “Madem oy lazım işçinin taleplerini niye görmüyorlar. Biz seçimde yok muyuz? İşçinin maaşı gelir dilimine girmesin. Sene başındaki maaşımızı sene sonunda da almak istiyoruz. İşçi emeklilerinin maaş zamlarının bizim yaptığımız toplu sözleşmelere bağlanmasını istiyoruz. Bin 604 liralık asgari ücretin altında maaş alan 3.5 milyon emeklinin aylığının en az asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istiyoruz. 800-900 lira aylık alan emeklilerimiz var” dedi. Atalay, işçiler olarak 2 saatte 100 bin imza toplayıp cumhurbaşkanlığına aday olabilecek bir potansiyele sahip olduklarını, ancak bir türlü birlik olamadıklarını da söyledi.