Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) ekonomistleri TL'nin şu anda büyük ölçüde olması gereken değerin altında olduğunu ve Türkiye ekonomisinin yavaşlayarak ve ihracatın ivme kazanarak ödemeler dengesi görünümünü iyileştirmesiyle gelecek bir iki yılda güçlenebileceğini belirttiler.

Türkiye'de vemekte diğer geliş olan piyasalardaki dalgalanmalar konusunda konferans bağlantısı ile açıklama yapan IIF baş ekonomisti Robin Brooks, dolar/TL'nin makroekonomik temellere dayanan olması gereken değerinin "5 ile 5.50 civarında" olduğunu söyledi.

REUTERS

[old_news_related_template title="IMF: Türkiye finansal destek istemedi, durumu izliyoruz" desc="IMF Sözcüsü Türkiye'nin kendilerinden yardım istemediğini ifade etti. Kurum adına konuşan fakat ismini vermeyen sözcü Türkiye'deki durumu yakından izlediklerini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/imfshutter_16_9_1534393827.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/imf-turkiye-finansal-destek-istemedi-durumu-izliyoruz-2577269/"]