“Bringly” adı verilen global pazaryeri projesine destek verecek olan B2CDirect, 1 Milyar Dolar değerleme ve 500 Milyon Dolar sermaye ile kurulan şirketin Türkiye’deki tek ve yetkili iş ortağı oldu. Bu stratejik iş birliği kapsamında uluslararası teslimat, ihracat ve pazaryeri entegrasyon çözümleri sunacak olan B2CDirect, Türk markalarını Rusya’daki milyonlarca müşteriye ulaştıracak.

Türkiye’nin e-ihracat uzmanı B2CDirect, iş birliği ile e-ihracat operasyonları için ekonomik, kaliteli ve uçtan-uca tasarlanmış lojistik hizmetleri de sunacak. Türkiye’den Rusya’ya e-ihracat yapmaya hazırlanan şirketlere kapsamlı çözümler sunacak olan B2CDirect, toplamda 230’dan fazla ülkeye teslimat ve gümrükleme çözümü sunarken tüm maliyetleri müşterilerine önceden kesin ve garantili bir şekilde bildiriyor.

2023’te Rusya ve Türkiye arasında 1 milyar Dolar’lık e-ticaret işlem hacmine ulaşılacak B2CDirect olarak bu stratejik iş birliği ile Türkiye’nin e-ihracat hacmini daha da  artıracaklarını belirten Yusuf İbili, “Ülkemizde faaliyet gösteren 2,5 milyon kayıtlı KOBİ’nin 900.000’i potansiyel ihracatçı durumunda ama bu KOBİ’lerin sadece 65.000’ini ihracat yapıyor. B2CDirect olarak biz de KOBİ’lerimizin bu potansiyellerini en etkili şekilde değerlendirmeleri için onlara direkt ve tek kanaldan tüm ihtiyaçlarına yönelik sürdürülebilir çözümler üretiyoruz” dedi.

Türkiye’deki satıcıların Rusya ile yapacağı e-ihracat işlem hacminin 2023’te 1 milyar Dolar’a ulaşacağını öngördüğünü belirten İbili, Rusya’nın sahip olduğu toplamda 10 milyar Dolar’lık sınırötesi e-ticaret işlem hacmine de dikkat çekerek, bu rakamın 2023 yılında 15 milyar Dolar üzerinde bir büyüklüğe ulaşacağını tahmin ettiklerini belirtti.

500 EURO'YA KADAR SİPARİŞLERDE GÜMRÜK VERGİSİ ALINMIYOR 

Rusya’nın dünyanın en hızlı büyüyen e-ticaret ülkelerinden biri olduğunu belirten B2CDirect Genel Müdürü Yusuf İbili, “2017 yılında Rusya’da toplam e-ticaret hacmi 27 milyar dolara ulaştı. Rusya’da yapılan online alışverişlerin her 3 tanesinden 1’i sınır ötesinden yapılıyor. Rusya’ya gönderdiğiniz 500 Euro’ya kadar olan siparişlerde gümrük vergisi ve yurt dışı KDV’den muaf olunuyor, bu da özellikle pahalı ürünlerin e-ihracatını yapan firmalar için daha karlı satışlar anlamına geliyor. Yeni iş birliğimizle birlikte Türk markalarını Rusya’daki milyonlarca müşteriye ulaştırmaya hazırız” diyor. Yakın zamanda hayata geçirecekleri yeni çözümlerle iki ülke arasındaki ticarette yerel para birimlerinin de kullanılmasına imkan tanıyacaklarını belirten İbili, ürün satışında Ruble olarak fatura kesebilirken, Bringly’den gelecek hizmet faturasında ise Türk Lirası olacağının altını çiziyor.

İHRACATI DİJİTALLEŞTİRİYOR

Ar-Ge çalışmalarına 2 milyon TL’den fazla yatırım yaptıklarını vurgulayan Yusuf İbili, “2017 yılının ilk yarısına göre yüzde 250 oranında büyüdük, 200’den fazla KOBİ’yle  ve 230’dan fazla ülkeye kapıya teslimat hizmeti sunuyoruz. Bugüne dek 300.000’den fazla alıcıya paketlerini ulaştırdık” dedi.

10 MİLYON FAZLA ÜRÜN SATIŞA ÇIKARILACAK

İş birliğini değerlendiren Yandex.Market Uluslararası İş Geliştirme Grup Başkanı Alex Vassiliev “B2CDirect’in Türkiye’de üstlendiği e-ihracatın artırılması misyonunu bizler de Yandex.Market olarak destekliyoruz, Türkiye, e-ihracat özelinde büyük bir potansiyel barındırıyor, B2CDirect ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile önümüzdeki üç yılda Türkiye’den 50.000 satıcıya ulaşarak 10 milyondan fazla ürün listelemeyi hedefliyoruz. Rusya pazarı özellikle Türk KOBİ’leri için büyük fırsatlar sunuyor” diyor. Vassiliev, “Ulaşacağımız işlem hacmi ile Rusya’da kısa sürede pazar lideri olacağımızı öngörüyor ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.