Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye, Sudan ve üçüncü ülkelerin gıda arz güvenliğini sağlayacak olan 780,500 hektarlık arazinin koordinatları bize teslim edildi" dedi.

Türkiye bir süredir tarımda arz güvenliğinin temini için yurt dışında özel sektör eliyle tarımsal üretimi destekliyor.

Öte yandan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Sudan Petrol Bakanlığı arasında bir sahanın geliştirilmesi için çalışma anlaşması imzalandı.

[caption id="attachment_2619653" align="alignnone" width="880"]Türk heyeti Sudan Başkanı Ömer El-Beşir ile görüştü. Fotoğraf/Tarım Bakanlığı Türk heyeti Sudan Başkanı Ömer El-Beşir ile görüştü. Fotoğraf/Tarım Bakanlığı[/caption]

Pakdemirli, bu anlaşma için "TPAO anlaşmasının akabinde başlangıçta 100 milyon dolara varan yatırım Sudan’a yapılacak" dedi.

Ayrıca ikili ilişkilerin finans alanında daha da geliştirmesi için Ziraat Katılım Bankası'nın da Hartum'da bir şube açması konusunda anlaşmaya varıldı.

Pakdemirli, "İki ülke arasındaki ticaret miktarını artırmak için bankacılık ve finans sektörünün de bu işin içinde olması gerekiyor. Bu da saç ayaklarından biriydi, bunda da mutabakata varıldı" dedi.

REUTERS


[old_news_related_template title="Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı yok" desc="Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı olmayacağını açıkladı. Pakdemirli, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, döviz kurlarındaki hareketlilik ve dünyadaki emtia fiyatlarındaki artışların ardından piyasadaki gelişmeleri sabırla takip ettiklerini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/thumbs_b_c_b5d8f822e02b4cfb489561e0ef61e09f_16_9_1536328427.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/tarim-ve-orman-bakani-bekir-pakdemirli-yeni-yila-kadar-ekmekte-fiyat-artisi-yok-2614361/"]