Onbinlerce öğretmen artık ücretli öğretmenlik başvurularını e Devlet sistemi üzerinden yapacak. T.C. kimlik numaraları ve e devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak ücretli öğretmenlik sayfasından başvurular alınacak. İşte süreç hakkında bilgiler...Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Başvuruda gerekli evraklar...

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların birçoğunda branş öğretmen açığı bulunmaktadır. Bunun için Maliye Bakanlığının onayladığı sayıda öğretmen ataması yapılabilmektedir. Yani, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığının ayırmış olduğu sayı oranında öğretmen ataması yapabilmektedir.

Ücretli öğretmenlik de, kadrolu olarak atanmadan İlçe Milli Müdürlüğünün o yılı kapsayan eğitim ve öğretim yılı için öğretmen ihtiyacını kapsayan atama türüdür. Ücretli öğretmenler kadrolu öğretmen statüsünde değildir. Ücretleri ise kadrolu öğretmenlerden oldukça düşüktür. Bir sonraki eğitim ve öğretim yılında yeniden sözleşme imzalanması gereklidir. Bu durumda yeniden başvuru yapmanız gerektiğini unutmayın.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU E DEVLET SİSTEMİNDEN NASIL YAPILIR?

E-Devlet şifresine sahip olan bireyler, sisteme giriş yaptıktan sonra karşılarına çıkan ekrana 'ücretli öğretmenlik' terimini yazarak arama gerçekleştirecek.

Açılan sayfada 'Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu' başlığına tıklayacak olan adaylar, başvuru formunda yer alan bilgilerini teyit ederek ileri butonuna tıklayacak.

Ücretli Öğretmen olmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden doğrulama yaptıktan sonra mezuniyet bilgilerini seçerek il, ilçe ve branş tercihi yapacaklardır.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Ücretli Öğretmenlik İçin Başvuru Dilekçesi

Diploma / Mezuniyet Belgesi / Çıkış Belgesinin Aslı ve Fotokopisi (Yurtdışı okul mezunlarından denklik belgesi)

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

Pedagojik Formasyon Belgesi / Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans belgesi Fotokopisi, (Eğitim Fakültesi Mezunları hariç) (varsa)

KPSS Sonuç Çıktısı (varsa)

SABIKA KAYDI (E-Devlet Sisteminden alınabilir)

Kurs/Seminer Belgesi (varsa)

Fotoğraf (1 adet)
[old_news_related_template title="Ücretli öğretmenlik maaşı hesaplama: Öğretmen saat ve ders ücreti ile 2018 maaşları…" desc="Ücretli öğretmenler haftalık 30 saat ders verebilmektedir. Ücretleri de bu ders saati üzerinden eş ve çocuk durumu göz önüne alınarak hesaplanır. 2018 ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar oldu? Ücretli öğretmenlik maaşı hesaplaması ile ilgili merak edilenler. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ogretmen-shutter-3_16_9_1526280910.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/ucretli-ogretmenlik-maasi-hesaplama-ogretmen-saat-ve-ders-ucreti-ile-2018-maaslari-oub1-2396579/"]