İstanbul Yeni Havalimanı’na toplu ulaşımı sağlamak için İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün 4 Eylül’de gerçekleştirdiği “Bagajlı Lüks Taşımacılık Hatları”nın oluşturulması işi için hat kiralama ihalesini geçtiğimiz günlerde iptal edilmişti. ”Kamu yararı taşımadığı” gerekçesi ile iptal edilen ihaleyi 475 milyon 488 bin liralık teklif ile HAVAŞ, Altur Turizm ve Free Turizm şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum kazanmıştı.

9 ZARF GÖNDERİLDİ 3 FİRMA YARIŞTI


Havalimanı açılış tarihinden itibaren 10 yıl süreyle,İstanbul'da oluşturulacak 18 hat üzerinde 150 otobüsle taşımacılık yapılması işini kapsayan ihale bugün (27 Eylül) ikinci kez yapıldı. İETT Genel Müdürlüğü’nün tahmini bedeli 468 milyon liradan 702 milyon liraya çıkardığı ihalede 9 firmaya davet gönderildi.

Beyoğlu’ndaki İETT Genel Müdürlüğü binasında düzenlenen ihaleye Sarılar İnşaat, Zirve İletişim Hizmetleri, Bektaşlar Turizm, Gürsel Taşımacılık, İstanbul Otobüs A.Ş, Burulaş, Emre Mehmet Özbek-Yavuz Çimen Ortak Girişimi , Turex Taşımacılık, Ulaşım Sigorta Aracılık Hizmetleri zarf gönderdi. 6 firmanın teşekkür ederek teklif sunmadığı ihalede, 3 firma teklif sundu. İhalede, Sarılar İnşaat 753 milyon 740 bin 20 TL, İstanbul Otobüs işletmeleri A.Ş 755 milyon 820 bin TL, Burulaş 751 milyon 374 bin TL’lik teklifleri ile yarıştı. Pazarlık aşamasında ihale, 755 milyon 823 bin liraya İstanbul Otobüs İşletmeleri Ticaret A.Ş’ye kaldı.

ŞARTNAME DEĞİŞMİŞTİ


İptal edilen 468 milyonluk ihaleyi 475 milyon 488 bin TL’lik teklif ile Altur, Havaş ve Free Turizm A.Ş. konsorsiyumu kazanmıştı. İETT Genel Müdürlüğü yeni ihale tarihini belirlerken şartnameyi de değiştirmişti. Yeni şartnamede tahmini bedel, KDV dahil 702 milyon TL’ye çıkarıldı. İsteklilerin 2017 yılı içerisinde toplu ulaşım hizmetinden kaynaklı en az 260 milyon TL'lik yapmış olduğu ciro ve bunu belgeleyen fatura suretlerini teklifleri ile birlikte sunmaları istendi. İhaleye katılacak isteklilerin 130 adet en az 12 metrelik otobüsün kendi malı olduğunu teyit eden ruhsat fotokopilerini teklifleri ile birlikte sunmaları da gerekiyordu. İhaleyi kazanan İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş ihale dosyasına 147 adet otobüs ruhsatı sundu.