Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan NTV canlı yayınında konuşuyor:

Birkaç gün önce çıkan bir torba kanun oldu. İdari para cezalarına da yapılandırma getirildi. Köprü geçişi veya otoyol cezası varsa onu yapılandırma şansı vardı. Biz istedik ki çok sayıda insan muhattap ciddi cezalar da var. Daha önceki yasayla kaçak geçen birinden 10 kat ceza alıyorduk.

10 KATI CEZA 4 KATA İNDİ


15 gün içinde parasını öderse ceza yoktu. 15 günü geçerse 10 kat ceza alıyorduk. Amacımız caydırıcı olmasıydı. Yine de gördük ki insanımız atlayabiliyor. Bakiyem var zannediyor. HGS’den geçmesi gerekiyor OGS’den geçiyor. Dolayısıyla dün meclise verilen teklifle 10 kat cezayı 4 kata indiriyoruz. 6 katlık kısmından vazgeçiyoruz. 4 kat da yüksek gelebilir ama amacımız ceza kesmek değil. Caydırıcı olmak. Geriye dönük kamu olarak bizim işlettiklerimizde 6 katını almayacağız. 4 katında da 36 aya varan yapılandırma yapacağız. Yüzde 25 indirimli alacağız peşin ödemede.

12mayissozkarti

'İNSANLAR ÖDEMİŞSE YAPACAK BİR ŞEY YOK'


Özel sektörde o 4 katı ödemek zorundalar. İnsanlar ödemişse yapacak bir şey yok. 7.5 milyon tebligat var bizde. 10 kat ceza 950 milyon TL  800 bin de özel sektörün tebligatı var. Toplam miktar 8 milyon 300 bin.

3. HAVALİMANINA ULAŞIM


29 Ekim’de açılıyor ulaşım nasıl olacak? YSS üzerinden odayeri Mahmutbey otoyolumuz var. Odayeri’nden havalimanına gelecek.  Hasdal bağlantımız bitti. D-20 devlet yolu var. Bir gidiş bir gelişi 3 gidiş 3 geliş yaptık. Kalan kısmı Çatalca’ya kadar bağlamış olacağız. Arnavutköy’den bağlamış olacağız. Böylece hem Asya hem Avrupa hem Trakya’dan gelenler de havalimanına erişmiş olacak. 90 milyon diyoruz ama 200 milyona hazırlıklı olmak adına Gayrettepe’den havalimanı’na var. Havalimanı halkalı Maramray’la birleşecek metro olacak. Metro hattını yapıyoruz. Bunlar da Gayrettepe’ye geldiğinde havalimanına gidebilecek.

BANLİYÖ TRENİNDE SON DURUM


Marmaray’da fiili ilerleme durumumuz yüzde 80 haftaya halkalıdan bir trenle Kazlıçeşme’ye test sürüşü yapacağız. Bu proje İstanbullular için önemli Türkiye için de önemli. Halkalı’dan Gebze’ye banliyö hatlarını metro standartlarına getirmiş olacağız. Marmaray halkalı’dan kalkacak kesintisiz Gebze’ye gidecek. Bu sene hedefimiz Ağustos gibi fiili inşaatı bitirmek. 1-1.5 ayda sinyalleri bitirmek sene sonunda hizmete sokmak. Biz iki hattın yanına üçüncü bir hat yapıyoruz. Yine Gebze Halkalı böylece Ankara’dan kalkan bir tren Haydarpaşa’ya kadar gidebilecek. Bir kısım yüksek hızlı trenlerimizde Marmaray’ı da kullanarak Ankara’dan Halkalı’ya gidebilecek. Önümüzdeki yıl Sivas’a kadar, Sivas’tan kalkan bir yolcu Halkalı’ya kadar gidebilecek. Bu sene Marmaray’ın devamı olan Halkalı Kapıkule’nin de ihalesi sürüyor.

ÇAMLICA TV KULESİ


Çamlıca kulesi sayısal yayıncılığa hizmet edecek. Bunun inşaatına başladık. 220 metrelik beton kısmı bitti. Bu durdu mu dendi? Çelik anten ise 165 metre biz bu anteni imal ede ede getirdik. Tamamını dışarı çıkardık. 385 metre yüksekliğindeki bu kule bitmiş oldu. Bu iş bittikten sonra beton kulenin dış giydirmesi yapılacak. Onun da inşaatına yukarıdan başlayacağız. Aşağıya ineceğiz. İstanbul’un siluetine değer katacak. Hem görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız. Yaklaşık 180 metrelerde iki katında restoran olacak. Onun bir altında 148-153’üncü metrelerinde seyir terası olacak. 390 metreden şehri seyredebilecekler. 4-4.5 milyon turisti burada ağırlama hedefimiz.

Çok şey yapıyoruz belki duyuramıyoruz. Sizlerin aracılığı ile duyurma şansımız oldu. Teşekkürler.

[old_news_related_template title="Trafik cezası sorgulama nasıl yapılır? Trafik cezası nereye ödenir?" desc="Araç sahipleri sahip oldukları araçların trafik cezası sorgulama işlemlerini farklı yollarla gerçekleştirebiliyor. Bu sürücüler için büyük bir konfor. İnternet ortamında yapılan sorgulamalarla plakadan trafik cezası bile öğrenilebiliyor. Peki trafik cezası sorgulama nasıl yapılır? Plakadan trafik cezası sorgulama, trafik cezası nereye ödenir? İşte size cevapları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/para-iha-1_16_9_1524463293.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/trafik-cezasi-sorgulama-trafik-cezasi-nereye-odenir-2365753/"]