Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik yapılan çalışmada, örgütün “Eyalet Hadimi” “Bölge Hadimi” “Mütevelli Esnaf” “Üniversite Yapılanması” “Talebe Yapılanması” içerisinde görev alan bazı isimleri belirledi. Yapılarda aktif ve güncel olarak çalıştıkları belirlenen 32 isim tespit edildi. Şüphelilerin Gaybubet (Saklanma) evlerinde kaldıkları öne belirlendi. Çalışmaların ardından İstanbul ve 7 ayrı ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.

Gaybubet evi olarak belirlenen adreslerde silahlı terör örgütüne üye olmaktan aranan 3 şüphelinin de yakalandığı öğrenildi. Gözaltına alınan 25 şüphelinin Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

ÜNLÜ İŞ ADAMLARI DA VAR


Gözaltına alınanlar arasında Görgülü Pastanelerinin sahibi Mehmet Tahir Sekizkardeş’le, Ekrem Ateş isimli iş adamları da bulunuyor. TUSKON iddianamesinde Mehmet Tahir Sekizkardeş'in ismi "FETÖ'ye himmet adı altında para yardımında bulunanlar" arasında geçiyordu.


GÖRGÜLÜ'DEN AÇIKLAMA GELDi

Görgülü Pastanesi ise iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada "Öncelikle üzülerek belirtmek isteriz ki;  “ GÖRGÜLÜ “ markasının, “ GÖRGÜLÜ “ isminin, medyada adı geçen ihanet ve şer odaklarının oluşturmuş olduğu terör örgütüyle aynı haber başlıkları altında yayınlanmasından son derecede rahatsızız. “ GÖRGÜLÜ “ markası, özellikle yiyecek, içecek ve hazır gıda sektörlerinde rüştünü ispatlamış ve kamuoyunca da tanınırlık elde etmiş %100 yerli ve milli bir Türk Markası’dır. Yarım asrı aşkın süredir, Türkiye ve tüm dünya üzerinde faaliyetlerini marka lisans kiralama sözleşmeleriyle yürütmekte olan markamızın, medyada adı geçen terör örgütleriyle veya herhangi bir terör örgütü mensubuyla bu zamana dek hiçbir bağı bulunmadığı gibi bundan sonra da bulunmayacağını ve bu gibi yakışıksız ilişkilendirmelerin gerçeği yansıtmadığını öncelikle belirtmek isteriz.

Bu doğrultuda, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yapmış olduğu operasyonla, FETÖ terör örgütü mensubu sıfatıyla, gözaltına alınan Mehmet Tahir Sekizkardeş’in GÖRGÜLÜ markası üzerinde hiçbir müktesep hakkı bulunmamaktadır. Bu sebepledir ki, medyada yer alan “ Görgülü pastaneleri sahibi Mehmet Tahir Sekizkardeş “ tanımı tamamen gerçek dışı bir tanımdır. Adı geçen şahsın uzun yıllar evvel söz konusu markamızı, İstanbul/Avrupa yakasında pastanecilik faaliyetlerinde kullanmak maksadıyla kiralamış olması ve bu marka kiralama sözleşmesinin yaklaşık üç yıl evvel fiilen son bulmuş olması hasebiyle, “ GÖRGÜLÜ PASTANELERİNE FETÖ OPERASYONU “ ,        “ GÖRGÜLÜ PASTANELERİNİN SAHİBİ GÖZALTINDA “ , “ ÜNLÜ PASTANEYE FETÖ OPERASYONU “ vb. başlıklı haberlerin, gerek marka sahibi olarak bizleri gerekse; diğer tüm iş ortaklarımızı kamuoyu gözünde itibar kaybına uğramasına sebep olmaktadır.ş ortaklarımızı kamuoyu gözünde itibar kaybına uğramasına sebep olmaktadır." denildi.