Yabancıların 250,000 dolarlık gayrimenkul alımı karşılığı Türk vatandaşlığı kazanması uygulamasında, gayrimenkulün satışı için noter huzurunda söz verilmesi de geçerli olacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapan yönetmeliğe göre, söz konusu tutarda taşınmazın peşin olarak satışının vaat edildiğine dair noterden düzenlenen sözleşmenin üç yıl süreyle devri ve terkini yapılamayacağı taahhüdüyle tapu siciline şerh edilmesi de vatandaşlık kazanımı için yeterli olacak.

Yani projesi devam eden yabancı elinde tapu olmadan gayrimenkul almaya giriştiyse yani bir projeye ortasından girdiyse veya maketten ev satın aldıysa elindeki satış sözleşmesini notere ibraz ederek vatandaşlık alabilecek. Fakat üç yıl süre ile konut üzerindeki haklarını devredemeyecek. Özetle bitmemiş projeler için de yabancılara vatandaşlık hakkı geliyor.

[old_news_related_template title="Vatandaşlık ucuzladı yabancıya konut satışı patladı" desc="Yabancıya konut satışları eylülde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 151 arttı. Iraklılar Ağustos ayında Türkiye'den 944 konut alırken Eylül'de bu rakam 1351'e çıktı. Artışta Eylül ayında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmek için gayrimenkul yatırımı miktarının 1 milyon dolardan 250 bin dolara inmesi de etkili oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/bozboz_16_9_1539938533.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/vatandaslik-ucuzladi-yabanciya-konut-satisi-patladi-2689790/"]