Vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için yapılandırma ile ilgili tüm detaylar haberimizde... Vergi borcu yapılandırma için son tarih nedir? Hangi borçları kapsıyor...

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA İÇİN SON TARİH

2018 vergi borcu yapılandırması başvurularının 31 Temmuz 2018 Salı günü sona ermesi bekleniyordu. Ancak yapılan son dakika değişikliği ile son gün için belirlenen tarihte değişikliğe gidildi. Vergi borcu yapılandırmasından yararlanmak isteyen kişiler için tarih 27 Ağustos 2018 Cuma gününe kadar uzatıldı.

Vergi borcunu yapılandıran vatandaşlar borçların ilk taksit ödeme süresi içinde, tamamen ya da ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenmesi mümkün olacak. 18 taksit yanında, 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunacak. SGK'ya olan borçlar için ilk taksit 31 Ağustos'a kadar ödenecek. Maliye Bakanlığı'na, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na, il özel idarelerine, belediyelere ve YİKOB'lara olan borçlar için ise ilk taksit ödeme süresi 1 Ekim'de sona erecek.

Yapılandırmaya başvuran kişiler yüzde 90 ile yüzde 50 arasında değişen indirimlerden faydalanma imkanı bulacak. Vatandaşlar taksit seçeneği ile geçmiş yıllara ait cezaları taksitlendirebileceği gibi peşin ödemelerle büyük indirimlerden de faydalanabilecek.

Başvurular Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet adresinden ve tüm vergi dairelerinden yapılabilecek. Dileyen vatandaşlar istedikleri işlemlere e-Devlet üzerinden erişebilecek. Yapılandırmalarla ilgili detaylı bilgiler almak isteyen kişilerse "gib.gov.tr" adresi üzerinden ya da 444 0 189 numaralı telefondan yapılandırmalara ilişkin detayları öğrenebilecek.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINDA

Öğrenci kredisi, sigorta prim borçları, her türlü vergi (KDV, emlak, gelir, çevre, motorlu taşıtlar vergisi gibi), askerlik para cezası, trafik cezası, idari cezalar ve su borcu vergi affı kapsamında. 31 Mart'tan önce bu borçlardan birine sahipseniz yapılandırma affından faydalanabilirsiniz. Öte yandan vadesi 31 Aralık 2013 tarihinden önce olan 100 TL ve altındaki borçlar da bu aftan yararlanacak.

[old_news_related_template title="2018 Vergi borcu yapılandırması ne zaman sona erecek? Yapılandırma hangi borçları kapsıyor?" desc="Maliye Bakanlığı ile belediyeler gibi diğer kamu idarelerine olan borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden yararlanmak isteyenler, 31 Temmuz'a kadar başvuruda bulunacak. Peki yapılandırma hangi borçları kapsıyor? İşte ayrıntılar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/vergi-para-dha_16_9_1527364973.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/maliye-bakanligi-acikladi-yeniden-yapilandirmada-son-gun-31-temmuz-2431895/"]