Vukuatlı nüfus kayıt örneği birçok kurum veya kuruluş tarafından talep edilebilen, kullanım alanı oldukça geniş olduğu için önemli bir belgedir. Peki,vukuatlı nüfus kayıt örneği nedir? Vukuatlı nüfus kayıt örneği nereden alınır? Merak edilen tüm soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ NEDİR?

Nüfus kayıt örneği yani bilinen diğer adıyla vukuatlı nüfus kayıt örneği sizin, anne, baba, kardeş, eş ve çocuklarınızın yani kısaca aile bireylerinin doğum yerini, doğum tarihini liste halinde açık ve anlaşılır bir biçimde eksiksiz olarak gösteren resmi bir belgedir. Aile bireylerinin de bilgilerinin açıkça bulunduğu için bu belgeye aile nüfus kayıt örneği de denilmektedir. Açık adres bilgileriniz, evlenmenizin ardından soyadı değişikliğine maruz kalan eşinizin kızlık soyadı, yabancı uyruklu veya çifte vatandaşlığı olanların diğer vatandaşlık bilgileri gibi bilgiler nüfus kayıt örneğinde yer almaktadır.

VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ NEREDEN ALINIR?

Vukuatlı nüfus kayıt örneğini il ya da ilçe nüfus müdürlüklerinden veya kaymakamlıklardan alabilirsiniz. Önceleri sadece il ve ilçe müdürlüklerinden alınabilen vukuatlı nüfus kayıt örneğini artık e-devlet sisteminin nüfus kayıt örneği sorgulama hizmeti sayesinde internet üzerinden temin edebilirsiniz. Bunun için öncelikle (https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama) linkine tıklayın. Ardından "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna basın. Açılan sayfada TC kimlik no ve e -Devlet şifrenizi girdikten sonra "Sisteme Giriş Yap" kutusunu tıklayın. Açılan sayfadaki "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum." kutucuğunu işaretleyin ve "Devam Et" butonuna basın.

Ardından karşınıza gelen kişisel bilgilerinizin altında bulunan ‘Nüfus Kayıt Örneği Sorgulama Formu’ başlığında olan ‘Vukuatlı Belge (Olayları Göster)’ seçeneğini ‘Evet’ olarak işaretlemeniz gerekmektedir. Belgeyi nereye vereceğinizi ve diğer seçenekleri kendinize göre doldurduktan sonra ‘Sorgula’ butonuna basmalısınız.

Böylece e-Devlet üzerinden dakikalar içerisinde vukuatlı nüfus kayıt örneği belgenizi alabilirsiniz. Karşınıza çıkan belge PDF formatındadır, bu belgeyi bilgisayarınıza indirebilir; elektronik imzalı ve barkodlu belgenizi çıktı olarak alabilirsiniz.

[old_news_related_template title="e Devlet'te yeni hizmetler! İcra ve doğum yardımları hizmete girdi! İşte sorgulama ekranları..." desc="E Devlet üzerinden yeni hizmet ve sorgulamalar yurttaşların kullanımına açıldı. Yeni hizmetler arasında Doğum Yardımı Başvurusu, İcra Dosyası Sorgulama, Dernek Sorgulama, Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama hizmetleri bulunuyor. İşte yeni E-Devlet'teki yeni hizmetler ve sorgulama ekranları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/e-devlet-3_16_9_1531224241.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/e-devlette-yeni-hizmetler-icra-ve-dogum-yardimlari-ste-sorgulamalar-hizmete-girdi-2513748/"]