İBB Otobüs A.Ş. tarafından işletilecek 3.Havalimanı otobüs taşımacılığı sistemi İBB Başkanı Mevlüt Uysal tarafından Sütlüce’de basına tanıtıldı. Uysal, Otobüs A.Ş’nin 18 hat üzerinden 150 otobüs ile 10 yıl boyunca yeni havalimanın yolcu taşımacılığı yapacağını belirterek ilk etapta hatların tamamında seferlerin başlamayacağını 2 ay için geçici bir hat düzenlemesi yaptıklarını söyledi. 29 Ekim’deki açılışın ardından 5 ayrı noktaya uçuşların başlayacağını ifade eden Uysal, havalimanına da İstanbul’un 5 ayrı noktasından 20 otobüs ile günde 10 sefer yapılacağını dile getirdi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

2 AY İNDİRİMLİ


Taşıma ücretlerinin hat uzunluğuna göre 12 TL ile 30 TL arasında değiştiğini, İstanbulkart ile de ödeme yapılabileceğini kaydeden Uysal, 31 Aralık tarihine kadar da bu ücretlerin yüzde 50 indirimli olacağını duyurdu. Bu hatlar ile havalimanına yılda 70 milyon yolcu taşımayı planladıklarını belirten Uysal, metro hattı bitene kadar bu otobüslerin çok önemli bir görevi yerine getireceğini söyledi. Uysal, “Euro 6” denilen lüks sınıfındaki otobüslerle hizmet verileceğini anlatarak hatlarda 5 yaşın üzerinde araç kullanılmayacağını, şehirlerarası otobüslerdeki gibi yolcuların valizlerinin bagajlara yerleştirileceğini ve elektronik sistemle takip edileceğini ifade etti. Uysal, otobüslerin sefer saatleri, kalkış noktaları gibi bilgilerin 20 Kasım’dan itibaren android cihazlardan, kasımın ayının son haftası itibariyle de IOS cihazlardan takip edilebileceğini açıkladı.

İGA İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR


Otobüs A.Ş’nin havalimanı işletmecisi İGA’ya havalimanı içindeki parklanma sahası, dinlenme alanı ve peronlar için ayrı bir ödeme yapacağını belirten Uysal, bu konuda henüz sözleşme imzalanmadığını görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

5 NOKTADAN SEFER DÜZENLENECEK


İBB’den verilen bilgiye göre ilk etapta hizmete girecek 5 otobüs hattı şöyle:
. Taksim- Beşiktaş-Yeni Havalimanı Hattı (44 km, 100 dakika)
. Yenikapı-Bakırköy-Yenibosna-Yeni Havalimanı hattı (65 km, 110 dakika)
. Kozyatağı metro- Yeni Havalimanı (57 km, 115 dakika)
. TU¨YAP – Bahçeşehir- Yeni Havalimanı hattı (58 km, 110 dakika)
. Atatürk Havalimanı-Yeni Havalimanı hattı