Patates soğan gibi temel gıda maddelerimiz bile ateş pahası olmaya başladı. Mutfakta yangın her geçen gün büyüyor. Bir adet patatesin fiyatı 1 TL'ye yaklaştı. Daha bir yıl önce patates bolluğundan üretici patatesini koyacak yer bulamazken bu kez patatesin fiyatı patatesin başkenti Ödemiş'te bile 4 TL'ye dayandı.

Patates üretimin fazla olduğu bölgeler arasında yer alan İzmir'in ödemiş ilçesinde de fiyatlar 4 liraya çıktı Patates üretimin fazla olduğu bölgeler arasında yer alan İzmir'in ödemiş ilçesinde de fiyatlar 4 liraya çıktı

PATATES ÜRETİCİSİ ÜRETİMİ BIRAKTI


Patates üreticisinin diğer mahsullere yöneldiğini söyleyen İzmir Ödemiş Esnaf Odası Başkanı Turgut Usluca, "Patates fiyatı geçtiğimiz 3 yıl boyunca 30-40 kuruş bandında satıldı. Birçok üretici artık patates üretmeyi bıraktı. Bu sebeple de patatesin fiyatı 5 liraya kadar çıktı. Ayrıca patates tarlalarında hastalıkta oluştu. Fiyatları bu durumda etkiledi. Patates tarihinin en büyük rakamını gördü. Bunun üstü kriz demektir." ifadelerini kullandı.

'7 LİRAYA ÇIKABİLİR'


Uluslararası bir firmada Türkiye Tohum sorumlusu olarak çalışan bir kişi ise ağustos ayına kadar patatesin fiyatının 7 liraya kadar çıkabileceğini söyledi.