Cumhurbaşkanı’nın Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı Yiğit Bulut TRT Haber’de yayımlanan Derin Analiz isimli programda çok tartışılacak sözler söyledi. Bulut Türkiye’de kur seviyesinin yükselmesinin önemli olmadığını belirterek Türkiye’nin emperyalizme karşı bir savaş verdiğini vurguladı.

'AAA DOLAR 4.10 OLMUŞ DİYOR'


Faiz artırma yanlısı politikaları eleştiren Bulut, “Birileri sadece ekrana bakıp Aaa dolar 4.10 olmuş diyor. Emperyalizme karşı savaş verdiğimiz bir noktada, İngiliz beslemelerinin ezbere bildiği gibi faizleri mi artıralım? Arkadaş biz emperyalizme karşı savaş veriyoruz. Bu bir savaş. Kurtuluş savaşı kadar ciddi” diye konuştu.

Programın ardından Yiğit Bulut’un kimi eleştirdiği soru işaretleri yarattı. Hükümette Merkez Bankası’nın bağımsızlığı yanlısı açıklamalarıyla bilinen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek aynı zamanda İngiliz vatandaşı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bazı arkadaşların açıklamaları bizi üzüyor” açıklamasının ardından Bulut’un da Şimşek’i eleştirip eleştirmediği merak konusu oldu.

[old_news_related_template title="Şimşek: Çaba harcamaya devam" desc="Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek hakkındaki istifa iddialarına ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. İstifa veya görevi bırakma sözcüklerini kullanmadı. Şimşek, 'Son nefesimize kadar Türkiyemiz için taş taş üstüne koyanlardan, millete hizmet yolunda yarışanlardan olmak için çaba harcamaya devam' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/simseeee222_16_9_1522931488.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/simsekten-istifa-iddialari-sonrasi-tweet-2332228/"]