Yozgat TSO Başkanı Sinan Çelik SÖZCÜ’ye, “Ülkenin dört bir yanından tanıyan tanımayan yüzlerce insan Odaya para bağışı yapmak için aradı. Ancak biz paramız olmadığından değil, hakkı olmayan bir firmaya üyelerimizin parasını kaptırmamak için ödeme yapmadık. Şimdi teminatı yatırıp icrayı kaldırdık” dedi.

07-sinan-celik

Yozgat TSO’yu icraya sürükleyen gelişme, 2013 yılında Park Grup Danışmanlık şirketiyle imzalanan iş gücü eğitim programıyla başladı. Oda yönetimiyle şirket yetkilileri arasında hak edişler ve alacaklar konusunda anlaşmazlık çıktı. Eski Oda yönetimi, firmanın parayı hak etmediğini belirtip sözleşme parasını ödemedi. Firma da TSO’yu önce mahkemeye verdi, ardından da haciz başlattı. Oda yönetimi icra müdürlüğüne teminat yatırıp icrayı durdurmayınca başkanın masa, sandalye ve bilgisayarı dahil TSO’nun banka hesapları ve mal varlıkları haczedildi.

[old_news_related_template title="Sanayi odası da icraya düştü" desc="İş dünyası iflas ve konkordato haberleri ile çalkalanırken, Yozgat'tan üzücü haber geldi. Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası icralık oldu. 285 bin liralık borcunu ödemeyen odanın banka hesaplarına haciz kondu. Başkanın koltuğuna bile el konuldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/icra-aa_16_9_1540503288.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/sanayi-odasi-da-icraya-dustu-2702369/"]

SÖZCÜ YAZDI, HACİZ KALKTI


Yozgat’ta yaklaşık 5 bin iş adamının çatı örgütü olan ticaret ve sanayi odasının icraya düştüğü haberini SÖZCÜ yazdı. Haberin yayımlandığı gün (Cuma) harekete geçen Oda yönetimi, icra müdürlüğüne 320 bin lira değerinde teminatı yatırıp haczin kaldırılması için gerekli işlemi başlattı.

Gelişmeleri SÖZCÜ’ye değerlendiren Yozgat TSO Başkanı Sinan Çelik, “Haberi duyan, tanıdık tanımadık yüzlerce kişi arayıp para bağışı yapmak istediklerini söyledi. Bizim mali sıkıntımız yok. Parayı hak etmediğini bildiğimiz bir şirkete üyelerimizin parasını kaptırmak istemedik. Olay bu noktaya gelince de iddia edilen alacağın çok daha fazlasını teminat olarak yatırdık. Firmanın alacakta haksız olduğunu biliyoruz. Davayı kazanıp odamızın haklarını koruyacağız” dedi.

BOMBA KUCAĞIMIZDA PATLADI


Çelik, Yozgat TSO’da yönetime 6 ay önce geldiklerini, sorunun önceki yönetimden kendilerine kaldığını da belirtti ve “Biz yönetime geldiğimizde Odanın çay borcu bile vardı, avukatın parası da ödenmemişti. Bütün borçları kapattık. Göreve geldik, tabiri caizse bomba kucağımızda patladı” dedi. Başkan Çelik, dava nedeniyle Odanın ödediği ve ödeyeceği masrafları da eski yöneticilere rücu edeceklerini söyledi.