Yunanistan, Euro Bölgesi’nden aldığı 3 yıllık ekonomik programını tamamladı. Böylece, Yunanistan hükümetinin 8 yıl sonra ilk kez uluslararası finans piyasalarına yeniden borçlanabilmesinin önü açıldı.

Avrupa İstikrar Mekanizması Başkanı (ESM) Mario Centeno, “Yunanistan, 2010 yılından bu yana ilk kez kendi ayakları üzerinde duruyor. Bu, Yunan halkının olağanüstü çabası, mevcut Yunan hükümeti ile iyi işbirliği ve Avrupalı ortakların desteği sayesinde mümkün oldu” dedi. Bu sürecin beklenenden daha uzun sürdüğünü ifade eden Centeno, Atina’nın başka bir kurtarma paketine ihtiyaç duymadığını ifade etti.

[old_news_related_template title="Bir halkın fakirleşmesi: Reuters objektifinden Yunan krizinin çarpıcı 20 fotoğrafı" desc="Uzun süredir ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan pazartesi günü son kurtarma paketinden de çıkacak. Kemer sıkma politikaları nedeniyle sık sık protestoların yaşandığı bu kriz sürecinde Yunanistan AB ülkerinden ve IMF'den bir çok yardım paketi aldı. Bu paketler karşılığında verilen sözlerin yerine getirilmesi için bir çok tasarruf önlemi alan Yunanistan'da emekli maaşlarında kesintiler yapıldı. Bir nesil yurt dışına göçtü. Umudunu kaybetti. İşte Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik krizin çarpıcı fotoğrafları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/yunan_16_9_1534501876.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/bir-halkin-fakirlesmesi-reuters-objektifinden-yunan-krizinin-carpici-20-fotografi-2579822/"]

"YENİ BİR AŞAMAYA GEÇİYOR"


Yunan medyasına açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos, "Ekonomi, toplum ve ülke bir bütün olarak yeni bir aşamaya geçiyor” dedi. Başbakan Alexis Çipras’ın Salı günü halka sesleneceğini ifade etti.

AB'nin Ekonomi ve Mali İşler Sorumlusu Pierre Moscovici, gerçekliğin hala zor olduğunu ancak kurtarma paketinin tamamlanmasının “tarihi” olduğunu ifade etti.

İHA