Maliyetlerin yüzde 80 arttığını dile getiren Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz, "Yaklaşık iki yıla yakındır zam alamadık. Tam üç kez talepte bulunduk. Bize üvey evlat muamelesi yaptılar. Yapılan zam kanuna uygun." dedi.

Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz


Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde ulaşım hizmetlerinde 2’nci kez indirime gitmişti. Ulaşımdaki indirime rağmen, minibüsçülerinin yaptığı zam, Bursalıların tepkisine neden oldu. Taşıma ücretleri, yetişkinler için 2.50 TL’den 3 TL’ye, öğrenciler için de 2.25 TL’den 2.75 TL’ye çıkarıldı. Bazı hatlarda ise 2.25 TL olan taşıma ücreti 2.75 TL oldu.

tarife-minibusculer1

AKTAŞ: KANUNSUZ


Bursa Minibüsçüler Odası'nın uyguladığı zammın ardından, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kanunsuz iş yapmaktalar. Danıştay kararı var, yetki bizde. Müdahale ederiz. Gerekeni yaparız. Denetimler başladı. İhbarlar sonucu zamlı taşıyanlar hakkında cezai işlem uygulanacak" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

"ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPIYORLAR"


Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz'da "Zam kararı hukuki. Kararı BESOB onayladı. Hukuki değilse de BESOB yönetimi niye zam kararına imza attı? Haksızlık varsa da topu bugün niye Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) atıyor? BESOB bu işi çözsün o zaman. Bugüne kadar hep üvey evlat muamelesi gördük. Amacımız kimseyi mağdur etmek değil. Ancak, yapılan genel zamların ardından minibüslere gelen zam da normal. Maliyetler yüzde 80 arttı. 100 TL'ye deposu dolan aracımız bugün 180 TL'ye doluyor. Taksi, dolmuş ve servislere zam yapıldı. Minibüslere de yapılmadı." dedi.