İstanbul’da Bağdat Caddesi ve civarını kapsayan bölgede bugüne kadar 110 milyon liralık bir yatırımla, toplam 55 bin metrekarelik bir alanın dönüşümüne imza atan Mono Mimarlık, son olarak Suadiye ve Fenerbahçe’de 2 yeni proje geliştirdi.

Sahil ve Bağdat Caddesi arasında yer alan merkezi konumuyla dikkat çeken Suadiye Akın Sokak'taki proje; 2+1, 3+1,3+1 dubleks ve 4+2 dubleks dairelerden oluşuyor. Büyüklükleri 102 metrekare ile 287 metrekare arasında değişen deniz manzaralı daireler, 1 milyon 600 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Fenerbahçe Egemen Sokak'taki proje ise 1+1, 2+1 ve 4+2 dubleks dairelerden oluşuyor. Büyüklükleri 75metrekare ile 240 metrekare arasında değişen daireler 975 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Yatırımcı talepleri 2 projeyi doğurdu

Kentsel dönüşüm projelerini ticari bir faaliyet olarak değil, bölgenin mimarisiyle sosyo-kültürel dokusunu da ele alarak planladıklarına değinen Hulusi Zeren, konuya şu sözlerle açıklık getirdi: “Kentsel dönüşümün ticari kaygı güdülerek yapılması, kalite standartlarını düşürdü ve yatırımcı memnuniyetsizliklerini de beraberinde getirdi. Bu durum karşısında biz Mono Mimarlık İnşaat olarak müşterilerimizden aldığımız güvenle doğru bildiğimiz yoldan ilerlemeyi seçtik. Dolayısıyla yatırımcı taleplerinde son dönemde ciddi artış yakaladık. İnşaatı süren 2 yeni projemiz de bu artan talebin bir yansımasını oluşturuyor.“