Sancaktepe'deki General Hakkı Tunaboylu ve Şehit Binbaşı Bülent Bulut kışlalarına 4 bin 200 yataklı şehir hastanesi yapılması için 2013 yılında düğmeye basılmıştı.

Sarıgazi Mahallesi'nde bulunan 3 milyon 350 bin metrekarelik askeri alan, 2013 yılında imzalanan protokolle Milli Savunma Bakanlığı'ndan Sağlık Bakanlığı'na devredilmişti. 2016 yılında imar planı değiştirilerek sağlık tesisi alanı haline getirilen arazideki askeri birlikler Çorlu'ya taşınacaktı.

İHALESİ 3 KEZ ERTELENDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi Yapım İşleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işi için Haziran 2018'de ihale ilanı yayınlandı. İlk ihale tarihi 4 Temmuz olarak belirlenmiş, ardından 8 Ağustos'a sonrasında ise 25 Eylül'e ertelenmişti.

İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi Projesi'nin kamu özel işbirliği kapsamında yaptırılması için ihale 25 Eylül'de de yapılamadı ve ileri bir tarihe ertelendi.

Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin ön yeterlik değerlendirmesine katılabilmek için; başvuru yapacakların aktif varlıklar toplamının en az 750 milyon dolar olması şartı ile, ciro veya net satışların 100 milyon dolardan az olmaması veya öz kaynaklar toplamının 220 milyon dolardan az olmaması şartlarından en az birini sağlaması gerekiyor.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAKTI

Hastane için yatırım dönemi yapının bitirilmesi için üç yıl, çeşitli nedenlerden yapım için uzatma verilirse en çok dört yıl, işletme dönemi de 25 yıl olmak üzere sözleşme süresi toplam 28 yıl, yapım süresinde uzatma verilmişse en çok 29 yıl olarak belirlendi.

Avrupa’nın en büyük hastanesi olacak Sancaktepe Şehir Hastanesi, 15 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor. Türkiye'nin en büyük hastaneleri Çapa ve Cerrahpaşa'dan da büyük olacak komplekste Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi, Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kadın Doğum Hastanesi, Nöroloji Hastanesi, Ortopedi Hastanesi, Genel Cerrahi Hastanesi ve Onkoloji Hastanesi bölümleri bulunacak.