Öğrenci evi yatırımlarının başta Avrupa ve Amerika olmak üzere çok hızlı bir gelişme sürecinde olduğunu ifade eden Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, “Uluslararası raporlarda, 2018 ve sonrasında, öğrenci evi yatırımı otel, konut, arsa, ofis, AVM gibi diğer gayrimenkul yatırımlarının önünde bir numaralı yatırım imkanı olarak görülüyor” dedi.

Mevcut yurtların Türkiye’de bulunan 7 milyonu aşkın üniversite öğrencisi için yeterli olmadığını söyleyen Erkanlı, “Biz de şirketimizin gayrimenkul yatırımındaki tüm konsantrasyonunu tamamen bu alana yöneltmeye karar verdik. Öğrenci evi projelerinin hem yatırım, hem de işletmesinde Türkiye’nin zincir markası olma yolundaki hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

10 bin öğrenci hedefi

2019 yılında 150 milyon lira yatırımla ilk olarak Sakarya’da hayata geçecek olan Univa’nın 2 bin 400 adet yatak kapasitesine sahip olacağını kaydeden Erkanlı, “Bu projemizi İstanbul ve diğer büyük şehirlerde öğrenci evi kampüslerimiz takip edecek. öğrenci kapasitemizi önümüdeki 5 yılda 10 bin öğrenciye ulaştırmak için altyapı çalışmalarımız devam ediyor” dedi.