TOKİ’nin Bakırköy Şenlik Mahallesi’nde 34 dönümlük askeri alana yapacağı konutlar için hazırladığı 28 Kasım günü askıya çıkan imar planının ardından Avcılar Yeşilkent Mahallesi’ndeki 18 bin 760 metrekarelik arazinin planları da 29 Kasım günü kamuoyuna duyuruldu.

TOKİ tarafından hazırlanan plan Cumhurbaşkanlığı 1 No’lu kararnamesi uyarınca 19 Kasım 2018 tarihinde onaylanmıştı. TOKİ mülkiyetindeki 18 bin 760 metrekarelik araziye 2010 tarihli planlarda itfaiye fonksiyonu verilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan yeni plan ile arazinin imar fonksiyonu değiştirilerek 8 bin 560 metrekaresine okul, 5 bin metrekaresine konut, 7 bin metrekaresine de park yapmak üzere düzenlemeye gidildi. Yeni plana göre konut alanında yapılaşma hakkı 0.80, kat yüksekliği de 4 kat oldu.

2.DERECE DEPREM KUŞAĞINDA

Arazi 2.Derece Deprem Kuşağı’nda yer aldığı için afet bölgesinde yapılacak yapılar hakkındaki yönetmelik hükümlerine uyulacak. Parsel bazında jeolojik ve jeoteknik etüd hazırlanmadan inşaat yapılamayacak.

Plan notlarında “ilkokul alanı”nda İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ihtiyacı doğrultusunda ilköğretim, ortaöğretim, lise gibi kullanımlar arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün uygun görüşü alınmak koşulu ile değişim yapılabileceği kaydedildi. Planda “ilkokul” olarak gösterilen alan içerisinde ihtiyaç halinde anaokulu, kreş ve gündüz bakım evi de yer alabilecek. Burada da kat yüksekliği 4, inşaat hakkı ise 1 olarak belirlendi.

PARKTA YOK YOK

Arazinin park olarak ayrılan 7 bin metrekarelik bölümünde otopark, havuz, açık spor ve oyun alanı, sökülüp takılabilir malzemeden yapılmak kaydıyla açık çay bahçesi, büfe, pergola, kameriye, muhtarlık, güvenlik kulübesi, sporcu soyunma kabinleri, taksi durağı, trafo gibi tesisler yapılabilecek. Park alanı, afet ve kriz durumunda kentin geçici idari, toplanma ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile de kullanılabilecek.