Yüreğir ilçesi Güzelevler Mahallesi'ndeki Keresteciler Sitesi'nde 11 Eylül 2017’de dayıları İlyas (43) ve Ümit Barak (39)  ile kuzeni Onur Bakubala’yı (26) beylik tabancası ile vurarak öldürdükten sonra yakalanıp tutuklanan ve meslekten ihraç edilen trafik polisi Görkem Elbadi (24) ile kendisini 3 kişinin öldürülmesine azmettirdiği iddia edilen mobilyacı tutuksuz Ethem Metin Güven (59) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, Elbadi ve Güven ile ilgili ‘Kasten öldürme’ suçundan iddianame hazırladı. Adana 1.Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi. Savcı, sanıkların 3’er kez müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.1

İddianamede, Görkem Elbadi’nin olaydan 6 ay önce Ankara İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda polis memuru olarak göreve başladığı, dayıları Ümit ve İlyas Barak ile mobilya işi yaptıkları belirtildi. Yaptıkları mobilya işi nedeniyle sanık Ethem Metin Güven’in İlyas ve Ümit Barak’tan 70 bin lira alacağının bulunduğu, Elbadi’nin de yaptıkları iş nedeniyle dayıları arasında anlaşmazlık olduğu belirtilen iddianamede 3 kişinin öldürülmesi şöyle anlatıldı:

“Görkem Elbadi mobilyacı Güven’in 70 bin lira alacağını tahsil etmek için Ankara’dan Adana’ya gelip dayılarının işyerine gitti. Güven’e ait 70 bin lirayı istedi. Aralarında çıkan tartışma sonucu Görkem işyerinden ayrıldı. Diğer şüpheli Ethem Metin Güven ile telefonla görüşme yaptıktan sonra aldığı talimat üzerine tekrar dayılarının işyerine geldi. Beylik tabancasını çıkartıp işyerinde bulunan dayıları Ümit, İlyas Barak ile kuzeni Onur Bakubala’ya rastgele ateş eti. 3’ünün de yere düşmesi üzerine Görkem, olay yerinden uzaklaştı. 1 dakika 30 saniye sonra tekrar olay yerine gelip yerde yatan 3 kişiye tekrar ateş etti.  Açılan ateş sonucu 3 kişi de hayatını kaybetti. Bu sırada olay yerinde bulunan Abdulsamed Hamed de hafif yaralandı. “İddianamede otopsi raporlarına da yer verildi. Raporda, Ümit Barak’ın vücudunda 4, Onur Bakubala’nın 6, İlyas Barak’ın ise vücudunda 7 kurşun yarası tespit edildiği belirtildi. Öldürülen İlyas ve Ümit Barak’ın kardeşleri Uğur Barak, olay öncesi kardeşi ile yaptığı görüşmeyle ilgili ses kaydı da iddianamede yer aldı. Ses kaydı çözüm tutanağında, öldürülen Ümit Barak’ın telefonda kardeşi Uğur’a, Görkem Elbadi’nin yanına geldiğini, Ethem Metin Güven’in tahsilatçılığına soyunduğunu söylediğini belirttiği ifade edildi.

Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan sanık Görkem Elbadi, iddianamede yer alan savunmasında polis olmadan önce dayıları ile birlikte şirket kurduklarını belirterek, “Bu şirketten dolayı adıma yaklaşık 1 milyon liralık borç oldu.  Maaşıma haciz konuldu. Olay günü borç işini görüşmek için Adana’ya geldim. Ümit ile görüştüm alacağımı istedim. Ümit beni kovdu. İşyerinden çıktıktan bir süre sonra tekrar geldim. Ümit, İlyas ve Onur üzerime geldi. Onları korkutmak için yere doğru 5-6 el ateş ettim. Daha sonra tabancayı çift elle tutarak yere doğru şahısların bulunduğu istikamete ateş ettim. Onur’un üzerime atlaması sonucu kafamı yere çarptım. Sonra ne yaptığımı tam olarak hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde bir petroldeydim, polislere teslim oldum” dedi. Diğer sanık Güven ise, Elbadi’yi azmettirmediğini, ölenlerle arasında herhangi bir alacak verecek meselesi olmadığını iddia etti.