17 Şubat cumartesi günü gerçekleşen gösteriye Ankara’da diplomatların yoğun ilgisi. İsrail Ankara Büyükelçisi Eitan Na'eh ve eşi Cheryl Na’eh, Türk sanayici dostlarından Etisan A.Ş. yönetim kurulu başkanı Mert Özgün ve eşi Ece Özgün, diplomasi basının önde gelen isimlerinden Associated Press Türkiye muhabiri Suzan Fraser ile birlikte gösteriyi izleyen konuklar arasındaydı.

Temsil sonrası Alper Kafa ve arkadaşlarını kulise giderek bizzat tebrik ettiler. Alper Kafa, “Nasıl buldunuz oyunu? Konuşmaları anlayabildiniz mi?” diye sorduğunda, Büyükelçi Na’eh, “Dansın evrensel anlatımıyla, biraz da benim Türkçemle oyunun büyük bir bölümünü çok rahatlıkla anladım ve çok ilgimi çekti. Takıldığım yerlerde de Suzan Hanım yardım etti. Böylece oyunun tamamını anladım, eşim ile çok şey öğrendik, çok güldük, çok eğlendik.” dedi.

balet-2
Dünyada ilk defa böyle bir gösteriyi Türkiye’de izlemiş olmaktan dolayı duyduğu heyecanı da sanatçılarla paylaşmak istediğini belirten Büyükelçi Na’eh, gösteri sonrası kulise giderek sanatçıları ayrı ayrı tebrik etti. “Dünya bu kadar sıkıntılı bir süreçten geçerken, sanatla bir nebze nefes almaktan çok mutlu oldum.” dedi.

Dünyada ilk konuşan bale gösterisi olan “Ballet Talks”, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında da Ankara’da izleyicilerle buluşmaya devam edecek.