Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Kara, Hava ve Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan ve FETÖ'nün ardışık arama ve kripto şifreleme yöntemlerini kullanan astsubay, uzman çavuş ve mahrem imamları hakkında gözaltı kararı verildi.

[old_news_related_template title="FETÖ operasyonu: Listede Tuğgeneral de var" desc="Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığına yönelik yürütülen FETÖ operasyonunda Ankara merkezli 21 ilde 99 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/kelepce-gozalti-880-iha_16_9_1530085042.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/feto-operasyonu-listede-tuggeneral-de-var-2489741/"]

Bunun üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince  Kahramanmaraş, Ankara, Kayseri, Erzurum, Niğde, Şırnak, İzmir, Siirt, Edirne, Samsun, Batman, Elazığ, Hakkari ve Bursa'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 astsubay, 1 uzman çavuş ve örgütün 2 mahrem imamı olmak üzere 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ele geçirilen dijital malzemelere incelenmek üzere el konuldu.

Operasyon kapsamında, adresinde bulunamayan şüphelilerin yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.  DHA