Öğrencilerin dinlenmesi ve eğlenmesi için önemli bir zaman dilimi olan 15 tatil ne zaman başlayacak? Son zamanlarda öğrencilerin heyecanla beklediği yarıyıl tatilinde uzmanlar öğrencilerin ödev yapmak yerine öğretici faaliyetlerde bulunmasını ve kitap okumasını öneriyor. Peki 15 tatil ne zaman başlayacak? Tatilde ne yapmalı?  İşte ayrıntılar…

15 TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK? TATİL KAÇ GÜN?

Öğretim yılının birinci kanaat dönemi, 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 21 Ocak-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak. Sömestir tatili bu yıl 18 Ocak Cuma günü okulların kapanmasının ardından başlayacak. 16 Gün sürecek ve 4 Şubat Pazartesi günü ikinci dönem başlayacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

İkinci dönem 4 Şubat 2019 tarihinde başlayacak ve 14 Haziran 2019 tarihinde sona erecek. Bu tarihten itibaren öğrenciler 3 aylık yaz tatili yapacak. Ardından 2019-2020 eğitim öğretim yılı 16 Eylül 2019 tarihinde başlayacak.



TATİLDE ÇOCUKLARINIZI EVE KAPATMAYIN!

Psikolog Melek Demir, ailelerin çocukları eve kapatıp bilgisayar ve televizyon izletmesi yerine, onlara çocuk olma fırsatı vermesi gerektiğini belirterek, “Çocuklarımızı eve kapatmıyoruz. Sokakta oynamalarına izin veriyoruz. Bunların ötesinde tatil demek bilgisayar, televizyon demek değil. Bilgisayar ve televizyon konusunda çok dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Psikolog Melek Demir, çocukların yaz tatilini verimli geçirmelerinin onların gelişimi açısından önemli olduğunu vurgulayarak ailelere bazı tavsiyelerde bulundu.

Tatilinin ebeveynler ve çocuklar arasında iletişim bağını güçlendirmek için güzel bir fırsat olduğunu vurgulayan Demir, “Aileler ilk başta çocuklara çocuk olma fırsatı tanıyacak. Karneler iyi veya kötü gelmiş olabilir ama unutmamalıyız ki çocuklar günün büyük bölümünü okullarda geçiriyor. Okuldan geriye kalan kısım aile ile geçirilen vakit. Hatta çoğu zaman yapmak istedikleri şeyi ailece yapamıyorlar. Çünkü herkesin belli bir yoğunluğu olmuş oluyor ama tatil süreci bize bunların aksine çok güzel fırsatlar sunuyor. Çocuklarla aramızdaki iletişim bağını güçlendirmek, duygusal bağımızı güçlendirmek adına aslında çok büyük bir fırsattır yaz tatili. Çünkü okul döneminde çocuklarla bu tür vakit geçirme durumları biraz daha az oluyor. Bu iletişim ve duygusal bağ anlamında daha da zayıf hale getirebilir” diye konuştu.

[old_news_related_template title="31 Aralık 2018'de okullar tatil mi? Yılbaşı tatili kaç gün, 4 gün tatil olacak mı?" desc="Yılbaşı bu sene denk geldiği tarih itibariyle tatil için önemli bir fırsat sunuyor. 31 Aralık ve 1 Ocak tarihinin hafta sonuyla birleşme ihtimal 4 günlük tatil fırsatını doğuruyor. 31 Aralık tarihi yaklaşırken bu tatil konusunda okulların tatil olup olmayacağı büyük önem taşıyor. 31 Aralık tarihinde okullar tatil olacak mı? İşte yılbaşı tatili için merak edilenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/yilbasi-tatili-kac-gunn_16_9_1545803955.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/31-aralik-2018de-okullar-tatil-mi-yilbasi-tatili-kac-gun-olacak-2866110/"]

[old_news_related_template title="E Okul sistemi ile yazılı sonuçları sorgulama ekranı! E-Okul girişi nasıl yapılır?" desc="Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin okul hayatı ile ilgili birçok bilgiyi e Okul sistemiyle velilerin dikkatine sunuyor. Bugünlerde e-Okul'da açıklanan yazılı sınav sonuçlarının ardından öğrenciler ve veliler sistemi değişen e-Okul'a nasıl giriş yapılacak araştırıyor. MEB'im tüm elektronik hizmetleri MEBBİS'de toplandı ve e-Devlet şifresi ile girilebilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/e-okul-1_16_9_1545806480.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/e-okul-giris-vbs-sistemi-ile-yazili-sonuclari-sorgulama-ekrani-2866818/"]