Akşener’in 100 bin imzayı toplaması ya da İYİ Parti grubu tarafından Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi sonrası partiye dönmeleri beklenen 15'ler, CHP listelerinden seçilebilecek yerlerden milletvekili adayı gösterilecekler. 15’ler içindeki bazı milletvekillerinin de, 2019 Mart ayındaki yerel seçimde, Belediye Başkan adayı yapılması bekleniyor.

"MAĞDUR EDİLMEYECEKLER"


CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da 15 milletvekili konusunda, “Demokrasi kahramanı olarak önemli bir görevi ifa etmişlerdir. Türkiye’de diktatörlüğü yerleştirmek isteyen bir anlayışa karşı demokrasi önünde sandık ve seçim önünde, tuzak kurmak isteyen diktatörce tutumlara karşı demokratik çıkış ve önlem alınmıştır. Bu uygulamada diktatörlüğün izini bulmak mümkün değil’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’Arkadaşlarımızın kendi ikballeriyle ve istikballeriyle ilgili bir hesapları olmamıştır. Bu mücadeleyi veren arkadaşlarımızın mağdur edilmesi de düşünülemez. Bugün ki siyasetin gündemi bu arkadaşlarımızın geri dönüp dönmemesi değildir. Arkadaşlarımızın kendi milletvekilleri hesabını yaparak bu işe girmemişlerdir. Bunun tartışılması arkadaşlarımızın attığı adımı hafifletmek olur. Millet de taktir etti. Meseleyi bir geri dönüş, koltuk tartışması eksenine sıkıştırmayı doğru bulmuyoruz”