Küçükçekmece’de iki grup arasında 14 Aralık 2017’de çıkan ve uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışmanın ortasında arabayla kalan Emircan Açıkgöz, vücuduna isabet eden 7 kurşunla hayatını kaybetti. Liseli gencin ölümüne neden olan 4’ü firari 36 sanık hakkında "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis ayrıca iki kişiyi de "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

[old_news_related_template title="Cinayet zanlısı: “Ben erken davranarak silahı ateşledim'" desc="İstanbul Tuzla'da özel bir hastanenin önündeki otomobilde birlikte alkol aldıkları arkadaşı Levent Kırcılar'ı öldürmekten tutuklanan Mehmet Kargı, emniyetteki ifadesinde, “Üzerimdeki silahı almak için hamle yaptı. Ben erken davranarak ateşledim” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/ben-erken-davranak-silahi-atesledim_16_9_1542970739.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cinayet-zanlisi-ben-erken-davranarak-silahi-atesledim-2755282/"]

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemes’inde görülen ilk duruşmasında sanıklar, taraf avukatları ve liseli gencin acılı ailesi katıldı. Duruşmada tutuklu sanık Feyyaz Eren, "Kapımızın önünde Demiroklar olarak tanınan bir aile uyuşturucu satıyorlardı. Bizler kapımızın önünde uyuşturucu satılmasına karşı çıktık. Bunun üzerime Demiroklar tarafından lokantam tarandı. Aile büyükleri araya girdi. Barış yaptılar. Mekanları kapatarak onlara devrettik. Ancak barış sağlanmasına rağmen, kardeşime ve yeğenime silahlı saldırıda bulundular" dedi.

"PUSUYA DÜŞTÜK… SUÇLU DEĞİLİZ"

Tutuklu sanık Feyyaz Eren savunmasının devamında olay gününü şöyle anlatı;

"Şoförümün abisi aradı. Benimle konuşmak istediklerini ve görüşmek istediklerini söylediler. Ben adamın silah zoruyla alındığını bilmiyordum. Şoförümle gittik. Telefonda , ‘şu sokağa gel’ dendi. Tam sokağa girerken mermi yağmuruna maruz kaldık. Kendimizi arabadan aşağı atarak karşılık verdik. Cenap Alakuş mermiden dolayı silahını düşürdü. Kamyonetin arkasından Demiroklar dan birkaç kişiyi gördüm. Bize doğru balkondan ateş ediyorlardı. Aracımızı görseydiniz ne demek istediğimizi anlardınız. Pusuya düştük. Suçlu değiliz" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Sokakta dehşet; Eşini ve otomobil sürücüsünü öldürdü" desc="Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Ramazan Nerede, yolda yürürken tesadüfen otomobilde birlikte gördüğü eşi Vildan Nerede (28) ile sürücü Dinçer Doğan´ı (31) tabancayla başlarına ateş ederek öldürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/basliksiz-1-122_16_9_1542990931.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sokakta-dehset-esini-ve-otomobil-surucusunu-oldurdu-2755867/"]

Tutuklu sanık Cenap Alakuş,"Olay günü tutuklu sanık Feyyaz Eren ve bir arkadaşımla evde beraber oturuyorduk. Evden birlikte çıkarak olayın gerçekleştiği mahalleye geldik. O sırada Feyyaz bir telefon görüşmesi yaptı. Tam sokağı dönerken üzerimize ateş ettiler. Korkup arabadan atladık. O esnada kendi elimdeki silahla birkaç el havaya ve yere ateş ettim. Sonra silahı yere attım" diye savunmada bulundu.

"HAVAİ FİŞEK ZANNETTİM… ÖNEMSEMEDİM"

Olay günü evinde olduğunu söyleyen tutuksuz sanık Akın Demirok olaya ilişkin ifadesinde evde eşini beklerken silah sesleri duyduğunu, havai fişek sesi zannederek sesleri önemsemediğini ve olayla ilişkisi olmadığını söyledi.

"KENDİ ÇOCUĞUMU BEN Mİ VURDUM!"

Emircan Açıkgöz’ün babası Hacı Açıkgöz sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Sanıkların yalan ifadeler verdiğini aktaran Açıkgöz, “Emniyet olay günü üzerine düşeni yapmadı. Herkes ‘duymadım, görmedim, bilmiyorum’ diyor. Bu durumda kendi çocuğumu ben mi vurdum! Benim aracımda 25 kurşun izi vardı Çocuğumda ise 7 kurşun isabet etmiş. dedi.

Duruşma boyunca gözyaşı döken acılı anne Emine Açıkgöz ise beyanında, “Benim evladımı kim vurdu” diyerek isyan etti. Sanıklara dönem acılı anne, “Benim yavrum size ne yaptı?” diye sordu.

Mahkeme heyeti 3 sanığın tahliyesine karar vererek , eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.