Hadi yarışması 19 Ekim Cuma günü saat 20:30'da yayınlanacak. Heyecanla beklenen yarışma öncesinde, Hadi ipucu araştırılıyor. Bugün 12.30'da yapılamayan yarışmanın ardından yarışmacılar 20.30'daki yarışmayı beklemeye başladı. Hadi ipucu sorusu Instagram hesabından paylaşıldı. İşte, Hadi ipucu sorusu...

HADİ İPUCU SORUSU (19 EKİM)

Hadi ipucu sorusu; "Tarzan'ın yakın dostu ve birlikte büyüdüğü maymunun gerçek adı nedir?" oldu. Tarihte ilk olarak 1912 yılında ortaya çıkmış olan bir öykü karakteri olan Tarzan, anne ve babasının ölümünün ardından maymunlar tarafından büyütülmüştü. Peki Tarzan'ın birlikte büyüdüğü ve en yakın dostu olan maymunun adı nedir?

CEVAP: Tarzan'ın maymun olan yakın arkadaşının adı Çita'dır.

greystoke_the_legend_of_tarzan_18-h_2016-770x470

TARZAN HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Beraber büyüdüğü Çita ile ormanlarda hüküm süren Tarzan'ın hikayesi ilk olarak 1912'de Maymunların Tarzanı adlı romanla ortaya çıkmış ve daha sonra 23 devamı daha yazılmıştır.

Tarzan gemideki isyancılar tarafından Afrika sahillerinde ıssız bir bölgeye bırakılmış İngiliz bir Lord ve Lady'nin oğullarıdır. O henüz bebek iken anne ve babası ölmüş ve onu bilimsel olarak tanımlanmamış bir maymun türünün üyeleri yetiştirmiştir. Kala onun maymun annesidir. Tarzan (beyaz adam) onun maymun alemi ismidir; İngilizce ismi ise Clayton, Lord Greystoke'dur. Genç bir adam olduğunda, Jane ile tanışır, ve Jane Baltimore'ye döndüğünde gerçek aşkını bulmak için ormanı terk eder.

Tarzan ve Jane evlenirler, ve bir süre İngilterede yaşarlar. Bir oğulları, Jack, olur ve bir maymun ismi olan Korak adını alır. Tarzan uygarlığın ikiyüzlülüğü karşısında dayanamaz ve Jane'le birlikte Afrikaya dönerler ve orada ölümsüzlüğe erişerek halen yaşarlar.