2018 Ramazan imsakiyesi haberimizde! İstanbul'da oruç ne zaman açılacak?  Ramazan-ı şerifin gelmesi ile en çok merak edilen konuların başında sahur, imsak ve iftar vakitleri geliyor. Yılın en hayırlı ayı kabul edilen bu ayda oruçlar tutuluyor, namazlar kılınıyor, birlik ve beraberlik her yerde kendini hissettiriyor. Vatandaşlar internet üzerinden sahur, iftar ve imsak vaktini araştırıyor. İşte 2018 imsakiyesi...

İL İL 2018 RAMAZAN İMSAKİYESİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'DA İFTARA KAÇ SAAT KALDI?



RAMAZAN'DA TUTAN ORUCUN ÖNEMİ

Bakara Suresi’ne göre Kur’an-ı Kerim, Peygamberimiz’e (sav) gönderilmesi Ramazan ayında başlamıştır ve bu ay içinde “oruç” tutmak müslümanlara emredilmiştir. Ramazan orucu ile ilgili ayet şöyledir:

“O Ramazan ayı ki irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur’an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz! ” (Bakara 185)

Bu ay boyunca gündoğumundan önceki alacakaranlık ile günbatımından sonraki alacakaranlık arasında yemek-içmek ve cinsel ilişkide bulunmak Müslümanlara yasak kılınmıştır. Mükellef olan Müslümanların Ramazan orucunu tutması farzdır. Aşağıdaki linke tıklayarak diyanetin açılan sayfasında il ve ilçe seçimi yaparak Ramazan İmsakiyesini görebilirsiniz.