Bu sene bayramda uzun tatilin keyfini yaşayacağız! Kurban Bayramı arife günü ile birlikte 5 gündür. Bayramın haftaiçine denk gelmesiyle birlikte haftasonları da dahil edildiğinde bu sene 2018 Kurban Bayramı'nda tam 9 gün tatil yapabileceğiz.

2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

– 20 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Pazartesi günü) resmi tatil

– 21 Ağustos Kurban Bayramı 1.gün (Salı günü) resmi tatil

– 22 Ağustos Kurban Bayramı 2.gün (Çarşamba günü) resmi tatil

– 23 Ağustos Kurban Bayramı 3.gün (Perşembe günü) resmi tatil

– 24 Ağustos Kurban Bayramı 4.gün (Cuma günü) resmi tatil

[caption id="attachment_2549576" align="alignnone" width="1200"]kurban-ih Büyükbaş hayvanların fiyatları el yakıyor. Bu inek 21 bin 500 TL'den satışa sunuldu. Fotoğraf: İHA[/caption]

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR OLDU? VEKALETLE KURBAN KESMEK İSTEYENLER DİKKAT!

Türk Kızılayı Salihli Şube Başkanı Yavuz Özdem, kurban vekalet bedelinin bu yıl yurt içi için 750 TL, yurt dışı için ise 590 TL olarak belirlendiğini ifade etti.

İhtiyaç sahiplerine yönelik olarak 2007 yılından beri vekaletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Türk Kızılayı, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" sloganıyla sesleniyor. Türk Kızılayı Salihli Şube Başkanı Yavuz Özdem, Kızılay'ın geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyasının 2018 yılında da devam ettiğini söyledi. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay'ın, kurban etlerini yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracağını belirten Özdem, "Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşacak" dedi.

Kızılay'ın "Kurban'da Kızılay Modeli" sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini ifade eden Başkan Özdem, "Çağdaş model sayesinde veterinerler tarafından özenle seçilen kurbanlıklar, modern kombinalarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere, din görevlileri, veterinerler ve noter eşlik edecek" diye konuştu.

Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağı bilgisini veren Özdem, bu kavurma konservelerin Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı ve kurban döneminin ardından da Kızılay'ın her vekalet sahibine teşekkür belgesi göndereceğini söyledi.

Hayırseverlerin, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 750 TL, yurt dışı kurban vekalet bedeli için 590 TL ödeyeceğini belirten Özdem, kurban vekaletlerinin farklı yollardan Kızılay'a verilebileceğini söyledi.

İHA