Şirintepe Mahallesi'nde oturan Anadolu Üniversitesi öğrencisi Eren B.'nun kiraladığı evden pis kokular gelmesi üzerine komşuları durumu ev sahibine bildirildi. Ev sahibi, kendisine 3 aydır kira ödemeyen ve eve 3 aydır eve gelmeyen Eren B.'yu telefonla aradı. Ancak ev sahibinin kirayı istemek için aradığını düşünen Eren B. telefonlara cevap vermedi. Ev sahibi durumu polise bildirerek yardım istedi.

KAPI, ÇİLİNGİRLE AÇILDI


Olay yerine gelen polis eşliğinde çağrılan çilingir kapıyı açtı. Evde yapılan incelemede, Eren B.'ye ait bir kedi tuvalette diğer kedi ise koridorda açlık ve susuzluktan ölmüş halde bulundu.

HAYVANSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ


Olayı öğrenen Eskişehirli hayvanseverler, "Kedilerini açlık ve susuzlukla ölüme terk etti. Kedilerin üzerine kapıyı kilitleyip 3 aydır eve uğramamak ne demek? Onların canı yok mu? Bu nasıl sorumsuzluktur, bu nasıl vicdansızlıktır? Madem eve gelmeyeceksin bari kedileri sokağa salsaydın" şeklinde tepki gösterdiler.

GEREKLİ ADLİ İŞLEM BAŞLATILSIN


Eskişehir Hayvan Hakları Dayanışma Grubu da yaptığı açıklamada, kedileri ölüme terk eden Eren B. hakkında adli işlemlerin yapılmasını istedi.

Yaşananları vahşet olarak nitelendiren Eskişehir Hayvan Hakları Dayanışma Grubu üyeleri, Eren B.'nin hayvanları bilinçli ve kasıtlı olarak aç bırakmak suretiyle şiddet uyguladığı ve acılı ölümlerine sebep olduğunu iddia etti.

HABERİ YOKMUŞ


3 aydır evine gitmediği için kedilerinden haberi olmadığını sosyal paylaşım sitesinden paylaşan Eren B. "Arkadaşlar yemin ederim haberim yok. Ben evime 3 aydır gitmiyorum. Ben hayvansever bir insanım. Yemin ederim öyle bir şey yapmam. Kiramı ödeyemediğim için gitmedim evime. Ben yapmam böyle bir şey" şeklinde kendini savundu.