Türkiye, 24 Haziran'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine odaklandı. Herkesin gözü siyasi partilerden gelen haberlere çevrildi. Seçim takviminin açıklandığı günden bu yana adeta haber fırtınasının yaşandığı yurtta, Başkent'ten gelen her haber deprem etkisi yaratıyor...

Bugün de Ankara kulisleri yoğun günlerinden birini yaşadı. Açıklamalar üst üste geldi;

İşte bu saate kadar 3 Mayıs'ın özeti:

* CHP-İYİ-SP-DP’nin ittifak açıklaması hafta sonuna ertelendi


CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin 24 Haziran milletvekili seçimlerinde barajı sıfırlayarak TBMM'de daha çok sandalye elde edebilmek için uzlaştıkları ittifaka ilişkin açıklamanın hafta sonuna kalabileceği bildirildi. Açıklamanın bugün yapılması planlanıyordu.

* Bahçeli’den 100 bin aday için FETÖ sorusu


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "100 bin seçmen imzasına gerek olduğunu düşünmüyorum. CHP'nin 15 aday kaydırmasıyla destek buldu. Dolayısıyla buna gerek kalmadı. Bir şahsiyet 100 bin aday için adaylığını koyacağını ısrar etti dolayısıyla , FETÖ'nün siyasi ayağı varsa siyasi seçmeni de vardır. Cumhurbaşkanı adaylığı için verilen imzalar araştırılsın" dedi.

* CHP’den Bahçeli'nin sözlerine jet tepki


MHP Lideri Bahçeli'nin '100 bin imza veren seçmenlere FETÖ araştırması yapılsın' sözlerine ilk tepki CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'den geldi.

Erdem Twitter’dan; “Devlet Bahçeli; “Fetö'nün siyasi ayağı varsa seçmen ayağı da vardır” diyerek 100 bin imza ile aday olanlara imza verecek vatandaşları tehdit ediyor. Ülke bir seçime gidiyor; sıkıyönetim komitesi; tehdit, baskı, OHAL dışında hiçbir şey yapamıyor. Kaybedeceğini bilmenin sonucu bu.” mesajını paylaştı.

* AKP 316 imza ile ‘Erdoğan’ dedi


AKP Genel Kurulu 316 imza ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için karar aldı. Başbakan Binali Yıldırım, 'Mensubu olduğumuz siyasi geleneğin Türkiye genelinde 70 yıla yakın bir geçmişi var. Türkiye güçlü bir ülkedir. Demokrasi ve özgürlük başta olmak üzere, siyasi istikrar, güven ve kalkınma davamız milletin refahı ve gücü bakımından çok önemli. AK Parti'nin cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Başbakan "Bizim adayımız milletin adamı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır' açıklamasını yaptı.

* Baykal’dan adaylık başvurusu


CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın adaylık başvurusuna ilişkin belgeler CHP Genel Merkezi'ne gönderildi. Kılıçdaroğlu, Baykal'ı ziyareti sırasında adaylık teklifinde bulunmuş, Baykal ise süre istemişti.

* Ağar’ın oğlu AKP’den milletvekili aday adayı


Eski İçişleri Bakanı ve Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın oğlu AKP'den milletvekili aday adayı oldu.

* Demokrat Parti 24 Haziran’daki başkan adayını açıkladı


Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i destekleyeceklerini söyledi.

* Alaattin Aldemir CHP’ye katıldı


Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı, MHP'nin kurucu lideri merhum Alparslan Türkeş'in Danışmanı Alaattin Aldemir CHP saflarına katıldı.

Aldemir’in yanı sıra Ülkücü camianın önemli isimlerinden; Ahmet Yıldız, Ali Emekçi ve Ebru Atalay da CHP’ye üye oldular.

* AKP’den Bahçeli’nin sözlerine yanıt


MHP lideri Bahçeli'nin "FETÖ'nün siyasi ayağı varsa siyasi seçmeni de vardır. Cumhurbaşkanı adaylığı için verilen imzalar araştırılsın" sözleri hatırlatılan Başbakan Yıldırım "yorum yapmam doğru olmaz" yanıtını verdi.

* Kılıçdaroğlu: ‘FETÖ’cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın’


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu da Bahçeli'nin sözlerine tepki göstererek, "Bu kürsüden defalarca FETÖ’nün siyasi ayağını açıkladım. FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Saray’da oturan zattır. Devletin namusunu kozmik odasını sen FETÖ’ye açmadın mı? FETÖ’nün siyasi ayağı ile işbirliği yapanlar bugün seçmenleri suçlama noktasına geldiler. Sen FETÖ’cü arıyorsan işbirliği yaptığın adama bakacaksın. Bunu neden söylüyorlar, amaç 100 bin imzayı toplayamasınlar. Bütün seçmenlere çağrım İlçe Seçim Kurullarına gidiniz ve bu adayları imzalarınızla adaylığınıza taşıyınız" dedi.

* Muharrem İnce: Yarını bekleyin her şey güzel olacak


Adı CHP'nin cumhurbaşkanı adayları arasında gösterilen Muharrem İnce gazetecilere "Yarını bekleyin her şey güzel olacak" dedi.

* CHP’li İlhan Kesici: Adayımız Muharrem İnce


CHP grup toplantısında gazetecilerle konuşan İlhan Kesici, "Adayımız Muharrem İnce. Parti yetkilileri kendisiyle konuştu" dedi.

* İYİ Parti’den Demokrat Parti’ye ziyaret


Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığını milletimize ve devletimize hayırlı olması temennisi ile destekleme kararı almış bulunuyoruz” dedi.

* Akşener’den Bahçeli’ye çok sert cevap!


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine tepki göstererek, "Milletimizi korkutmaya çalışan, arkadan dolanan, mertlikten, erkeklikten, adamlıktan uzak bu tür söylemlere pabuç bırakmayacağımı Sayın Erdoğan çok yakından bilir. Buradan yaptığım çağrının gereğinin yapılmasını talep ediyorum. Ve eylemsiz doçent diye tabir ettiğim Sayın Bahçeli’yi dizilerini seyretmeye, bedavadan milletvekili seçtirmeye, Sayın Erdoğan’ın çalışıp kendisinin yan gelip yatmaya devam etmesini öneriyorum. Bilmediği, anlamadığı işlerde konuşmamasını kendisine öneriyorum. Eylemsiz doçent, yancılık yapmaya devam etsin bilmediği işlere karışmasın" dedi.

* Muharrem İnce doğum gününde düğmeye basıyor


CHP'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi neredeyse kesinleşen Muharrem İnce, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan yürüyecek. İnce, adaylığı açıklandıktan sonra Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de 1. Meclis'i açarken yaptığı gibi Hacıbayram Camisi'nde cuma namazı kıldıktan sonra 1. Meclis'e yürüyecek. Yarının İnce için bir diğer özelliği de doğum günü olması.

* Cumhur İttifakı’na üçüncü parti!


AKP Sözcüsü Mahir Ünal, BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ile birlikte açıklama yaptı. Tunç,'Kurullarımız AK Parti listelerinden seçime girme kararı verdi. Biz de bu kararı AK Parti'ye ilettik. Uygun karşıladılar, seçime AK Parti listelerinden gireceğiz' dedi.

* Karamollaoğlu’ndan 24 Haziran mesajı


Karamollaoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda “Mesele; sağcı solcu meselesi değildir” dedi ve şu açıklamaları yaptı:

“Demiri demirle dövdüler; biri sıcak, biri soğuktu. İnsanı insanla kırdılar; biri aç, biri toktu.

Herkes bilsin ki bu ülkedeki mesele;

-Sağcı solcu meselesi değildir.

-Muhafazakâr ya da liberal meselesi değildir.
Bu ülkedeki mücadele;

-Hak yiyenlerle, hakkı yenenler arasındadır.

İnşallah 24 Haziran; bayramların bayram gibi kutlandığı, milletimize insanca yaşam koşullarının sağlandığı yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.”

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı adaylarına nasıl imza verilecek? YSK ilçe seçim kurulları adres listeleri" desc="Seçmenlerin 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı gösterme sürecine ilişkin birçok detay merak ediliyor. 'Cumhurbaşkanı adaylarına imza nasıl verilir?' sorusunu soran birçok kişi YSK ilçe kurullarının adreslerini araştırıyor. İşte 100 bin imza toplaması gereken adaylar için imza vermek isteyenlerin izleyeceği yollar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ilce-secim-kurulu-listeleri_16_9_1525349259.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cumhurbaskani-adaylarina-nasil-imza-verilecek-ysk-ilce-secim-kurullari-adres-listeleri-2385578/"]