İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Kocaeli il başkanlığının açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Akşener, Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtı'na değindi. Kahraman Mehmetçiğin elinden geleni yaptığını ifade eden Akşener, "Afrin'de, Türk devletinin iki paralık olmuş itibarını korumak, kollamak ve Türkiye'yi düştüğü stratejik durumdan çıkarmak için kahraman Mehmetçiğimiz, kahraman ordumuz elinden geleni yapıyor. Allah hiçbirinin ayağına taş değdirmeden ülkelerine dönmeyi, geri gelmeyi nasip etsin. Başında bir şey söyledik. Şimdi dikleşmeden, dik duranlara söylüyorum: İYİ Parti iyilik hareketinin cesur insanları, yumurta küfesi sırtında olmayan insanlardır. O yüzden dimdik yürüyebiliyoruz. Dimdik, sırtımızda yumurta kırılır mı diye bir endişe taşımıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR EĞİLİP BÜKÜLEREK YÜRÜR"

"Bunlar dimdik yürüyemezler" diyen Akşener, " Bunlar eğilip bükülerek yürürler. Çünkü sırtlarında envai çeşit çürük yumurtanın bulunduğu küfe var. Açılım yaptılar hatırlayın. 'Yapmayın, bu ülkenin insanlarını birbirlerinin karşısına dikmeyin' dedik. Abdullah Öcalan'ı bilge lider yaptılar. Seviyorlar bilge liderleri. Davullarla zurnalarla PKK kıyafetleri ile Türkiye'ye girilip çadır mahkemelerde mahkeme oldular. Öğrenciler aradılar beni, Türk bayrağı ve Atatürk resmi teröristler rahatsız olmasın diye çadır mahkemesinden fotoğraflar çıkartıldığını söyledi. Dönemin adalet bakanı soruşturma yaptı, bir şey bulamadı. O mahkemelerde hâkimlik ve savcılık yapanların hepsi FETÖ'cülükten tutuklu" dedi.

[old_news_related_template title="Akşener: Yüreğin yetiyorsa seçime sokma da göreyim" desc="İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin il başkanlığının açılışını yapmak üzere Yalova'ya geldi. Akşener, kendisine yönelik birçok engellemeler yapıldığını belirterek, 'Şimdi deniliyor ki seçime sokmayacağız. Bütün şekil, şartları yerine getiriyoruz. Gücünüz varsa, yüreğiniz varsa, oynayın bakalım YSK'yla da ne oluyormuş. Hadi yüreğin yetiyorsa seçime sokma da göreyim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/resimid_4544992.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/aksener-yuregin-yetiyorsa-secime-sokma-da-goreyim-2201036/"]

"KAVGAYA DEĞİL, HUZURA İHTİYAÇ VAR"

Türkiye'nin huzura ihtiyacı olduğunu ifade eden Akşener, "İzmit'in ve Türkiye'nin nasıl değiştiği, hangi nobran, hangi saygısız, hangi terbiyesiz bir dille yönetildiğin bu tavrın göstergesidir. Yuhlamayacaksınız, yuhlamayacaksınız. Biz saygısızlara, saygısızlıkla karşılık vermeyeceğiz. Biz terbiyesizliklere terbiyesizlikle cevap vermeyeceğiz. Çünkü Türkiye'nin kavgaya değil, Türkiye'nin huzura ihtiyacı var. Türkiye'nin birbirini sevmeye ihtiyacı var" diye konuştu.

"POLİTİKAYI BIRAKIRIM"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Kocaeli İl Başkanlığı açılışının ardından daha sonra doğup büyüdüğü İzmit Gündüğdu Mahallesi'ne gitti. Akşener, partisinin Derince ve Körfez ilçe başkanlıklarının açılışına katıldı. Partililere seslenen Akşener kendisine FETÖ'cü dendiğini söyleyerek, "2,5 senedir bana FETÖ'cü dediler. Ben de onlara dedim ki, yahu kardeşim bakın yanınıza göreceksiniz. Sonra sağına bak, soluna bak sonra aynaya bak FETÖ'cüyü haini orada göreceksin. Bugün köyüme gittim. Bu kardeşiniz, ablanız söylüyor. Diyorum ki, bütün sülalemde 7 gömlek sülalemde bir tane FETÖ'cü çıksın politikayı bırakıyorum. Bunu kim söyleyebilir? Bunu AK Parti Genel Başkanı söyleyebilir mi? Söyleyemez. Hadi şimdi FETÖ bu arkadaşları aldattı. Bu kadar safsanız bu ülkeyi nasıl yönetmeye kalkıyorsunuz" dedi.

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Akşener, "100 bin imzayla Cumhurbaşkanı adayı olacağım. Milletim eğer bu konuda arkamızdaysa o imzaları misli misli toplayacağız. Onun için size güveniyoruz. Yani gurupta kursak 20 milletvekilinin imzasıyla Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağım. Hadi bakalım yüreği yeten milletin arasına, cesareti olan milletin arasına" ifadelerini kullandı.  DHA



[sozcu_dailymotion_video id="x5gv72x"]