Mersin’de 2 gündür etkili olan ve metrekareye 120 kilogramdan fazla düşen sağanak yağış, yüksek kesimlerde etkisini yoğun kar yağışı olarak gösterdi. Akşam saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine Mersin’in Karaman’a sınırındaki Ayrancı yolunda kendilerinden haber alınamayan 2 Suriyeliyi kurtarmak üzere yola çıktı.

KURTARMA SEFERBERLİĞİ

Karayolları 5’inci Bölge Müdürlüğü’ne bağlı iş makinesinin kara saplanması üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesinin Erdemli Şube Müdürlüğü’nde konuşlu 1 dozer, 1 kamyonet ve kurtarma personelleri Jandarma ekipleri eşliğinde olay yerine hareket etti.

9 SAAT SÜREN YOL AÇMA ÇALIŞMASI

Yer yer 50 santimetreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle trafiğe kapanan yolu açarak ilerleyen ekipler, 9 saat süren yol açma ve kurtarma çalışmasının ardından bölgeye ulaşmayı başardı. Karaman il sınırında araçlarının kayarak şarampole düşmesi nedeniyle hava sıcaklığının -4 derece olduğu alanda mahsur kalan Suriye uyruklu Ahmet Şıh ile Hamza El Bekir’e ulaşıldı.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Araçlarındaki yakıt sayesinde donmaktan kurtulduklarını belirten Suriyeliler yardım ekibine teşekkür etti. Araçlarına 1 kilometre mesafede bulunan Ahmet Şıh ile Hamza El Bekir, Jandarma ekiplerinin aracına alındıktan sonra araçlarının mahsur kaldığı bölgeye ulaşıldı. Ekipler, 33 EAK 87 plakalı otomobili saplandığı kardan kurtarılırken, Ahmet Şıh ve Hamza El Bekir’in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.