Rahip Andrew Brunson yeniden ülkenin gündeminde. bugün yeniden hakim karşısına çıkacak olan rahiple ilgili ABD basını önemli bir iddiada bulundu.  Brunson’ın önümüzdeki günlerde ABD’ye gönderilmesi için Ankara ve Washington arasında yazılı olmayan bir anlaşmaya varıldığı ifade edildi.

nbc-twt

"YAPTIRIMLAR HAFİFLEYECEK"

NBC’ye konuşan üst düzey ABD'li yetkililer, Brunson’ın serbest kalması karşılığında Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımların hafifletileceğini söyledi.

dolar-gosterge

DOLAR DEĞER KAYBETTİ

Brunson’ın serbest kalacağına dair haberlerin basında yer almasının ardından ekonomi de hareketlendi. Türk lirası, dolar karşısında hızla değer kazanmaya başlarken dolar da dakikalar içerisinde düşüşe geçti.

[old_news_related_template title="Son Dakika... Rahip Brunson'a kritik ziyaret" desc="Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla 9 Aralık 2016'da tutuklanan ve geçen 25 Temmuz'da ev hapsi kararıyla tahliye edilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ı, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier, evinde ziyaret etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/basliksiz-1-37_16_9_1539274523.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-rahip-brunsona-kritik-ziyaret-2675372/"]