ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD ve Türkiye'nin Menbiç'teki anlaşmasıyla ilgili sorulan bir soru üzerine, henüz bir anlaşmaya varılamadığını söyledi. Nauert, bugünkü basın toplantısında bir gazetecinin anlaşmaya varıldığını hatırlatan sorusu üzerine "Bu komik çünkü henüz bir anlaşmaya varılmadı" dedi.

ABD'nin Dışişleri Sözcüsü Nauert Washington ile Ankara arasındaki bir sonraki diplomatik görüşmelerin ne zaman olacağına ilişkin soruya ise “Şu anda ilan edeceğimiz bir şey yok” diyerek cevap verdi.

[old_news_related_template title="Türkiye ABD'yi yalanladı: Menbiç'te anlaştık" desc="Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD tarafından doğrulanmayan Menbiç anlaşmasına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Menbiç konusunda son dönemde ABD ile yoğun müzakereler yapıldığını söyleyen Kalın, 'Genel bir anlaşmaya vardık. Şimdi bu anlaşmanın uygulanmasını bekliyoruz. Eğer uygulanırsa, ABD ile karşı karşıya gelmemiş olacağız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/kalin_16_9_1521523082.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/turkiye-abdyi-yalanladi-menbicte-anlastik-2298671/"]