Sürpriz karar dün akşam saatlerinde dünya kamuoyuyla paylaşıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı 3 üst düzey PKK’lı için ‘adalet için ödül’ programı kapsamında, kendilerinin yer bilgilerini paylaşanlara ödül verileceğini açıkladı.

Buna göre; Murat Karayılan için 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar, Duran Kalkan için 3 milyon dolar dolara kadar ödül verilecek.

Toplamda 12 milyon dolar olan ödülün TL karşılığı ise şu anki kura göre; 64.246.800 Türk Lirası ediyor. Türkiye'de de kırmızı listede yer alan bu 3 teröristin ihbar edilmesi halinde, her biri için 4'er milyon TL'lik ödül veriliyor.

ÖDÜLLER İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANDI


ABD’nin terör örgütü üyeleri için uyguladığı “rewards for justice” uygulaması kapsamında koyulan ödüller organizasyonun internet sitesinden de yayınlandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'DAN AÇIKLAMA: BİZİ KANDIRAMAZLAR


Bir TV programında konuşan İbrahim Kalın, “Bir politika tercihi yapıldı bunu devam ettirmek için zorlanıyorlar. YPG’yi, PYD’yi PKK’dan ayırıyoruz diyerek kandıramazlar. Geç kalınmış bir karar. YPG ve PYD’yi perdelemek içinse yakında ortaya çıkar. Münbiç yol haritası bütün yönleriyle planlandığı şekilde uygulanacak” ifadelerini kullandı.



[old_news_related_template title="Dışişleri'nden ABD'nin PKK kararına yanıt" desc="Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin PKK'nın üç 'elebaşı' için para ödülü koymasını olumlu karşıladıklarını bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/disislerinden-pkk-elebaslari-icin-odule-yanit-2723927/"]