Görüşmede ikili ilişkiler ve İdlib'e ilişkin son durum hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapıldığı açıklandı.

ABD İLE İLİŞKİLERDE SON DURUM

ABD ile evanjelik rahip Brunson konusunda yaşanan kriz sonrası ABD, Türkiye'ye çeşitli yaptırımlar uygulama kararı almıştı. Bu yapıtırımlardan en çok tepki çekeni iki Türk bakan hakkında verilen yaptırım kararı olmuştu.

Öte yandan Türkiye'nin de yapım projesinde katkı sağladığı F-35 savaş uçaklarının teslimatı da 'Brunson krizi' kapsamında ABD Başkanı Trump'ın kararıyla askıya alınmıştı.

[old_news_related_template title="'ABD, Türkiye konusunda Churchill'in yanlışlarını tekrar ediyor'" desc="ABD'li uluslararası strateji uzmanı ve analist Martin Sieff, Washington yönetiminin son dönemde Türkiye ile yaşadığı gerilimde attığı adımların I. Dünya Savaşı sırasında Winston Churchill'in Osmanlı İmparatorluğu'nun Almanya ve İttifak Devletleri yanında savaşa girmesine yol açan hataları hatırlattığını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/abd-bayrak_16_9_1536009711.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/abd-turkiye-konusunda-churchillin-yanlislarini-tekrar-ediyor-2606700/"]