"Türkiye'nin geleceği güçlü bir demokrasiden, liyakat, şeffaflık, hesap verebilir bir sistemden geçmektedir." Gül'ün bu konulara dikkat çekmesi, "Peki Türkiye'de bu sayılanlar zaten yok muydu?" sorusunu akıllara getirdi.

11. Cumhurbaşkanı Gül, bir başka konuya daha dikkat çekip öğüt verirken altını çizdiği konuların Türkiye'deki eksikliklerine vurgu yaptı.

İşte bir örnek daha: "Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birinin içerisinde. İç ve dış şartlar itibariyle ülkemiz büyük zorluklarla karşı karşıya. İçeride; daha çok huzura, barışa, güvene ihtiyaç varken maalesef tam tersine daha çok kutuplaşma, ayrışma, korku ve kaygı ortamı var. Dışarıda ise tarihimizin çok ciddi beka sorunları ile karşı karşıyayız. Ekonomik kaygılarında çok ciddi seviyelere ulaştığını görüyoruz. Ayrıca hamasetin ve karşılıklı hakaretin de siyaseti esir aldığını maalesef görüyoruz."

Gül'ün "gelecekle ilgili kaygılarım var" demesi de dikkatlerden kaçmadı.

[old_news_related_template title="Abdullah Gül: Adaylığım söz konusu değil" desc="İsmi 24 Haziran erken seçimi için 'Cumhurbaşkanı adayı' olarak telaffuz edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül beklenen açıklamayı yaptı. 'Temel Bey'in görüşmeleri sonucunda geniş bir mutabakat söz konusu olmamıştır.' diyen Gül 'Çok geniş bir mutabakat olursa gerekeri yaparız demiştim. Bu nedenle adaylığım söz konusu değildir.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/gul_16_9_1524910606.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/abdullah-gulden-adaylik-aciklamasi-2376168/"]