Yargıda hedef süre uygulamasında temel yaklaşımımız yargılamanın öngörülebilir olmasını sağlamak olduğunu belirten Gül, 'Hedef süre uygulaması pazartesi başladı. Yargıda öngörülebilirliği sağlamak istiyoruz. Çalışma yapılırken bir dava türünde standart bir süre belirlendi. Yargılamayı uzatılan ve hedef süreyi uzatılan unsurlar tespit edilecek. Hem yargılama hem de ceza aşamasında süre belirlendi. Belirlenen süre aşılırsa sistem bizi uyaracak. Dava açıldıktan sonra ne zaman sonuçlanacağı bilinecek' dedi.

Gül, '1000 adli hakim ve savcı için müracaatı aralık ayında alacağız. 100 idari yargı hakimi, 15 bin de personel alacağız' dedi.

 

 

[old_news_related_template title="Minik Yağmur'un gözyaşları yürekleri dağladı" desc="İstanbul Bağcılar’da annesi ve babası boşanan 10 yaşındaki Yağmur, kısa süreliğine kaldığı babasından annesine teslim edilmek üzere icra memurları tarafından zorla alındı. Annesine gitmek istemediğini söyleyerek babasına sarılıp ağlayan minik Yağmur’un gözyaşları yürekleri dağladı. Çocuklarda travmatik etkiler yaratan bu uygulamanın sona ermesi için Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Kanun Tasarısı'nın bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Haberin Sozcu.com.tr'de yayınlanmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sozcu.com.tr'ye bilgi vererek, 'Haber üzerine hemen devreye girildi. Ekiplerimiz bölgeye yönlendirildi. Olay inceleniyor. Sonuçlarla ilgili olarak kamuoyu bilgilendirilecektir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/aw477763_01-1_16_9_1535526792.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/icra-memurlari-tarafindan-zorla-babasindan-alinan-minik-yagmurun-gozyaslari-yurekleri-dagladi-2597492/"]