FETÖ yöneticisi olmaktan 18 yıl hapse mahkum edilen Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Eski Genel Müdür Yardımcısı Rasim İsa Bilgen hakkında verilen mahkumiyet kararın gerekçesi açıklandı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi 49 sayfalık gerekçesinde sanık Bilgen’le ilgili önemli ayrıntılara yer verdi.

BYLOCK’A 16 BİN KEZ GİRİŞ YAPMIŞ


Sanık Bilgen’in örgütün gizli mesajlaşma programı Bylock’a 16 bin 480 kez giriş yaptığının ve bu uygulamada kullandığı adın “Rıdvan” olduğunun tespit edildiği ifade edilen kararda, Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem’in ifadeleri de yer aldı.

ESKİ BAKANLIK MÜSTEŞARI ERDEM: YAPI İÇERİSİNDE ÖNEMLİ BİR KİŞİ


Gerekçeli kararda FETÖ yöneticiliğinden yargılanan Birol Erdem’in de sanık Bilgen hakkında şu ifadeleri verdiği belirtildi: “Bu şahsın adı geçen yapıya mensup olduğunu biliyorum. 1998-2004 yılları arasında bu yapıya mensup bazı kişilerin daveti ile bir kaç kez dini içerikli sohbetlere katıldığımdan adı geçen sanığın adaylık döneminde bu sohbetlerde bulunduğunu, bu yapıya mensup evlerde kaldığını gördüm. Daha sonra Yargıtay Savcılığına atanınca hala yapıya mensup olduğunu ve ihtiyaca göre çeşitli görevlerde konumlandırıldığını yapı içerisinde önemli ve güvenilir bir yere sahip olduğunu düşündüm. Bu kişi yapı içerisinde önemli ve aktif bir kişidir diye düşünüyorum.”

ÖRGÜTTEKİ KOD ADI: SELİM


Yine soruşturma aşamasında şüpheli olarak ifadesi alınan tanık Hasan Polat’ın dava dosyasına giren ifadesinde Rasim İsa Bilgen’in 1993 yılında “Selim” kod adıyla örgüt evlerinde “imamlık” yaptığını söylediği de gerekçeli kararda yer aldı. Kararda, dosyaya giren Cüneyt Uyar’ın ifadesinde de 2014 yılında FETÖ’nün eğitim yapılanması kapsamında Amerika’ya gittiğini ve burada hakim-savcı çocuklarına dil eğitimi verildiğini aktardığı belirtilerek şunları söylediği aktarıldı:

ÇOCUĞUNU FETÖ’CÜLERİN ABD’DEKİ EĞİTİM KAMPINA GÖNDERMİŞ


“Ben Amerika’ya bu kapsamda gönderilen çocukların eğitimi için gitmiştim. Öğrencilerden sorumluydum. Benim gittiğim tarihlerde Amerika’da eğitim için bulunan çoçuklardan biri de Rasim İsa Bilgen’in çocuğuydu. Ben o çocuktan sorumlu değildim ama Amerika’ya gidişinde yanındaydım” dediği anlatıldı.

Cüneyt Uyar’ın ifadesinde anlattığı olayın doğrulandığının da belirtildiği gerekçeli kararda, “Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yazısında Cüneyt Uyar’ın 30 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanından çıkış yaptığı, sanık Rasim İsa Bilgen’in çocuğunun da aynı tarihte Cüneyt Uyar’dan 7 dakika önce sınır kapısından çıkış yaptığının görüldüğü anlaşıldı.”

FETÖ ELEBAŞI İLE TOPLANTILARA KATILMIŞ


Dava dosyasına giren bir müşteki ifadesinde de sanık Rasim İsa Bilgen’in “FETÖ’ye eleman kazandırmaya yönelik olarak örgüt üyesi olmayan hakim-savcı adaylarını eğitim merkezinin çevresinde bulunan örgüte ait evlere götürerek çay, kahve, çiğ köfte bahanesiyle örgüte ısındırmaya çalıştığı ve aidat adı altında ‘Himmet’ parası topladığının” belirtildiği aktarıldı.

Müşteki ifadesinde sanık Rasim İsa Bilgen’in FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Türkiye’de bulunduğu dönemde de İstanbul’da yaptığı toplantılara örgüt mensubu hakim ve savcıların götürülmesine öncülük ettiğini söylediği de gerekçeli kararda belirtildi.