İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında 187 kişi ile birlikte 11 Temmuz'da gözaltına alınan Adnan Oktar, hakkında tutuklama kararı verilerek Metris Cezaevi'ne gönderildi. Oktar'la birlikte haklarında tutuklama kararı verilen ve aralarında Oktar Babuna'nın da bulunduğu örgüte bağlı erkekler de aynı cezaevine konuldu. Oktar ve beraberindekiler bir süre burada tutuklu kaldıktan sonra başka cezaevlerine nakledilecek.

168 KİŞİ TUTUKLANDI


Adnan Oktar grubuna bağlı ve kamuoyunda 'Kedicik' adıyla bilinen kadınlar ise  İstanbul Adalet Sarayı'ndan otobüslerle çıkarılarak Bakırköy Cezaevi'ne götürüldü. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 187 kişiden 168'i için tutuklama kararı verilirken 19 kişi ise emniyet ve savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Mahkeme serbest kalan 13 kişi için adli kontrol şartı getirdi. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan anacak henüz gözaltına alınamayan isimler de buluyor.

Adnan Oktar grubuna yönelik soruşturmada tutuklananlar arasında yer alan kadınlar Bakırköy Cezaevi'ne getirildi. Foto: DHA Adnan Oktar grubuna yönelik soruşturmada tutuklananlar arasında yer alan kadınlar Bakırköy Cezaevi'ne getirildi. Foto: DHA