İstanbul Emniyeti'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Adnan Oktar yapılanmasına yönelik geçtiğimiz hafta operasyon başlattı.

Çalışmalarda 105'i kadın 190 şüpheli gözaltına alındı. Yakalananlar arasında ünlü bir gömlek firmasının sahibi Mehmet Alp Ü.'nün de bulunduğu belirtildi.

Azerbaycan, Kazakistan, Rusya ve Dubai gibi bir çok ülkeye ihracat yapan firmanın yönetim kurulu başkanı olan Mehmet Alp Ü.'nün Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Mali Polisin düzenlediği operasyonda bir tapu memuru bir  icra memuru ve mübaşir olduğu da öğrenildi.

Tapu memurunun, Adnan Oktar'ın talebi doğrultusunda varlıklı kişilerin gayrimenkulleri ile ilgili bilgi aktardığı iddia edildi. İcra memurunun, varlıklı kişilerin icraya düşen malları hakkında Bilgi verdiği öne sürüldü. Mübaşirin ise mahkemelerdeki bazı davalar hakkında örgüte bilgi aktardığı ortaya çıktı. Operasyonda örgüte bilgi aktardığı belirtilen 2 polisle birlikte gözaltına alınan kamu görevlisi sayısının 5’e ulaştığı öğrenildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

resimid_5552797

Öte yandan İstanbul'da gözaltına alınan Adnan Oktar sağlık kontrolünden geçirildi. Adnan Oktar, öğle saatlerinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirildi. Oktar sağlık kontrolünün ardından tekrar polis aracına bindirildi. Adnan Oktar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.