Kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar'a ve örgütüne yönelik sabah saatlerinde başlatılan operasyonda 106'sı kadın 235 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Kaçmaya çalışırken gözaltına alınan Oktar'a yöneltilen suçlamalar arasında 'çocukların cinsel istismarından, askeri casusluğa' kadar birçok madde bulunuyor.
Operasyon genişletilerek devam ederken, bir de kan donduran detay ortaya çıktı.

Mağdurlar arasında; 11 yaşından 40 yaşına kadar defalarca onlarca erkek tarafından tecavüze uğrayan mağdur çocukların ve kadınların olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, şüpheliler hakkında, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" "Çocukların Cinsel istismarı" "Cinsel Saldırl" "Reşit Olmayanla Cinsel İlişki" "Cinsel Taciz" "Şantaj" "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" "Tehdit" "Cebir" "Çocuğun Kaçırılması veya Alıkonulması" "Dini İnanç ve Duyguların İstismar Edilmesi Suretiyle Dolandırıcılık" "İftira" "Halkı Askerlikten Soğutma" "Hakaret" "Suç Uydurma" "Siyasi ve Askeri Casusluk" "Yalan Tanıklık" "Nitelikli Dolandırıcılık" "5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet" "Rüşvet 231 Sayılı Vergi Usul Kanununa Muhalefet" "Rüşvet" "Resmi Belgede Sahtecilik" "Eğitim ve Öğretim Hakkının Engellenmesi" "Eziyet" "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama" "Yardım Etme" "Özel Hayatın Gizliliğini İhlal" "Kişisel Verilerin Kaydedilmesi" "Siyasi Hakların Kullanılmasının Engellenmesi" "3713 Terörle Mücadele Kanununa Muhalefet" "6284 Sayılı Ailenin Korunamsı ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet" suçlamaları yöneltildi.

 

[old_news_related_template title="Adnan Oktar ve 'kediciklere' dev operasyon! İşte Adnan Oktar hakkında suçlamalar..." desc="Kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar'a ve örgütüne yönelik sabah saatlerinde başlatılan operasyonda 106'sı kadın 235 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Kaçmaya çalışırken gözaltına alınan Oktar'a yöneltilen suçlamalar arasında 'çocukların cinsel istismarından, askeri casusluğa' kadar birçok madde bulunuyor. Operasyon genişletilerek devam ederken, bir de kan donduran detay ortaya çıktı ve 11 yaşındaki kız çocuklarına defalarca tecavüz edildiği tespit edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/adnan-oktar-880-foto-habip_16_9_1531287729.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sabaha-karsi-dev-operasyon-aralarinda-adnan-oktarin-da-bulundugu-cok-sayida-isim-gozaltinda-2514671/"]